На Сарненщині стягують борги з аліментів

1015 0

Ми у соцмережах:

На Сарненщині стягують борги з аліментів

Активно сплачують борги з аліментів мешканці Сарн та Сарненського району.

 Мешканець міста Сарни сплатив 16 000 гривень боргу з аліментів. Інший сарненчанин, а також мешканець смт. Клесів Сарненського району сплатили відповідно понад  61 тисячу гривень та 66 тисяч гривень аліментів. Також обидва боржники сплатили штрафи у розмірі 50% від суми заборгованості. Борг у 63 тисячі гривень аліментів на утримання своєї дитини погасив у повному обсязі ще один мешканець Сарненщини, – розповідає начальник Сарненського районного відділу ДВС Дмитро Ясько.

Зобов’язати боржників погасити заборгованість по аліментам вдалося завдяки застосуванню заходів примусового характеру. Таких як арешт майна боржника, розшук транспортних засобів, а також застосувавши тимчасові обмеження, передбачені Законом України «Про виконавче провадження». А саме: обмеження боржника у праві виїзду за межі України, обмеження боржника у праві користування транспортними засобами, обмеження боржника у праві користування зброєю та полюванні. Також один неплатник аліментів відпрацював на суспільно-корисних роботах. Ще один боржник наразі працює. Загалом у 2018 році державні виконавці Сарненського районного відділу ДВС стягнули 2,1 млн грн аліментів на користь 1416 дітей.

Нагадаємо, що за 10 місяців цього року державні виконавці Рівненської юстиції стягнули 69,2 млн грн аліментів на користь 17 тисяч дітей. З них, у зв’язку із застосуванням до боржників новацій Законів #ЧужихДітейНеБуває – 31,7 млн грн.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також