На що рівняни віддали 10 мільйонів

1613 0

Ми у соцмережах:

На що рівняни віддали 10 мільйонів

Рівняни шляхом голосування визначили 17 проектів, на фінансування яких витратять 10 мільйонів гривень з громадського бюджету. З проектів, які перемогли, 35% стосуються комунального господарства, 24% — спорту, по 18% — освіти та культури. Тож, по суті, громадський бюджет став комунальним. Такі результати були очікуваними, зважаючи на те, як до місць голосування у ЦНАПі та міськраді приводили групи людей.

Найбільше голосів — 1871 — набрав проект щодо проведення наступного року «Бульба-Фесту», фестивалю, який організовує івент-агенція депутата міськради Романа Яворського. Проект отримає наступного року 250 тис. грн. Трохи менше голосів набрав проект Олени Хмельник щодо реконструкції спортивного майданчика на території НВК №12. На цей проект передбачать наступного року майже 1,5 млн. грн. Стільки ж — на футбольне поле зі штучним покриттям у «Гармонії», який підготувала вчителька цієї гімназії Вікторія Красавіна.

1,4 млн. грн. піде на футбольне поле зі штучним покриттям у школі №17, що у Тинному — проект належить мешканці цього мікрорайону Юлії Юрі-Конончук. Переміг іще один проект цієї ж пані — на проведення фестивалю електронної музики «Атмосфера» виділять 240 тис. грн.

Майже 1800 голосів набрала ідея Олени Хомич, вартістю 248 тис. грн., щодо встановлення дитячого майданчика біля дитсадка №2 на Боярці. Переміг і проект пані Хомич щодо «встановлення рекламних (театральних) тумб для розміщення оголошень», вартістю 1,2 млн. грн.

Одразу два проекти виховательки дитсадка №44 на вулиці Вербовій Лідії Кузьмук опинилися у фіналі: 230 тис. грн. піде на водовідведення та реконструкцію дитячих майданчиків дитсадка №44, а 250 тисяч — на відновлення ігрових павільйонів.

Велику підтримку — 1780 голосів — отримав проект депутата міськради від БПП Андрія Кузьмича. За 1,3 млн. грн. мають зробити футбольне поле зі штучним покриттям на території школи №25, що на вулиці Євгена Коновальця. Проекти колеги п.Кузьмича по фракції, а заодно голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка були менш популярними. З трьох, які він подав, переміг лише один — «Адаптація міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю». На нього виділять 249 тис. грн.

Переміг цього року і проект дружини працівника виконавчого комітету міськради Миколи Полюховича — Богдани Полюхович. 248 тис. грн., відповідно до її проекту, піде на облаштування дитячого майданчика у парку на Ювілейному.

575 голосів здобув проект режисера Юрія Паскара щодо створення у Рівному багатофункціональної навчально-репетиційної зали. Проект обійдеться у 249 тис. грн. Трохи менше, 247 тис. грн., буде виділено на реконструкцію дитячого майданчика на території школи №13, що на вулиці Гагаріна (проект Юрія Власюка).

Чверть мільйона гривень піде на облаштування спортивно-ігрового майданчика на території школи №20, що на вулиці Олени Теліги. Авторка проекту — Ганна Котенко. 241 тис. грн. буде виділено на спортивний комплекс «Платформа можливостей» на Пагорбі Слави — проект підготував тренер Максим Волович.

Найменшу суму з громадського бюджету — 105 тис. грн — наступного року, за результатами цьогорічного голосування, одержить проект керівниці ГО «Це Рівне, друже» Олени Кондрашиної. Кошти підуть на патріотичне виховання молоді.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також