На що варто звертати увагу під час продажу автомобіля?

2137 0

Ми у соцмережах:

На що варто звертати увагу під час продажу автомобіля?

Власнику, який хоче продати свій автомобіль, потрібно знати процедуру продажу. Це і те, які способи продажу існують, і те, який обрати саме йому, і як підготувати авто до продажу, на що варто звернути увагу. Також важливим етапом продажу є оформлення документів. Саме вони є найважливішим свідченням продажу, їхнє оформлення — відповідальна частина угоди.

Коли власник авто шукає способи продажу авто, то знаходить безліч варіантів. Компанії, які надають послуги, залежать від міста. Наприклад, послуги продажу авто у Рівному надають місцеві компанії, щоправда, придбати або продати авто можуть не лише місцеві.

Серед варіантів продажу найбільш популярні такі:

?      звернення до компанії автовикупу;

?      розміщення оголошення на сайті про продаж;

?      реклама у газетах або журналах;

?      недільна виставка на авторинку.

Вибір методу продажу залежить лише від потреби та бажання власника авто. Наприклад, автовикуп — це швидка процедура, проте на ній можна втратити до 15% від вартості. А розміщення оголошень може тривати довго, адже продаж вживаного авто – це важка щоденна праця над рекламою свого транспорту.

Щойно власник авто визначився, як продати машину, потрібно підготувати транспортний засіб. Це відбувається у кілька етапів, серед яких є такі:

?      ремонт авто;

?      мийка ззовні та всередині;

?      забрати всі власні речі;

?      провести технічне обслуговування.

Продавати авто потрібно у справному стані. Тому якщо на момент рішення про продаж авто має недоліки, їх треба ліквідувати. Це підвищить стан авто, а відтак і його ціну. До того ж, продати справний транспорт набагато легше, ніж той, що покупець муситиме ремонтувати після придбання. Задля поваги також варто помити авто ззовні та пропилососити його всередині. Не забудьте про власні речі — заберіть їх із салону та багажника машини.

Документи на авто — найвідповідальніша частина угоди про продаж. Якщо власник обрав методом продажу автовикуп, то за нього необхідні документи підготує компанія. Йому залишається лише перевірити їхню достовірність та підписати угоду. Якщо ж необхідне оформлення машини на нового власника, то треба звернутися за консультацією до юриста.

Оформлення нотаріальної довіреності — це швидко і дешево, проте можливе скасування довіреності, що призведе до втрати власності. Оформити договір купівлі-продажу набагато надійніше. Цю послугу також надає нотаріус, процедура швидка, проте недешева. Вид документації залежить від матеріальних можливостей покупця та домовленостей між продавцем і покупцем.

На правах реклами


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також