На що вказує постійний потяг до солодкого

1400 0

Ми у соцмережах:

На що вказує постійний потяг до солодкого

Літнім людям, яких постійно тягне до солодкого, слід насторожитися.

Річ у тім, що прагнення з’їсти якомога більше продуктів з високим вмістом цукру може свідчити про розвиток нейродегенеративних захворювань.

За словами експертів, підвищений апетит — один з перших проявів лобно-скроневої деменції. При розвитку недуги відбувається «смерть» нервових клітин, через що головний мозок починає працювати інакше. Організм потрапляє в стресову ситуацію, а центральний орган нервової системи посилає «сигнал» про необхідність вжити їжу.

Потяг до солодкого — ранній симптом деменції, тому звертати на нього увагу слід і людям молодшим 60 років. Фахівці зазначають, що чим раніше людина звернеться до лікаря, тим більше шансів на одужання. Приводом для занепокоєння є поєднання підвищеного апетиту з іншими проявами лобно-скроневої деменції. Наприклад, зміни в поведінці людини. Свідченням розвитку нейродегенеративного захворювання є: відсутність емпатії; прагнення повторювати дії; апатія; неможливість сконцентруватися і швидко прийняти рішення. Більш серйозними симптомами є проблеми з мовою і неможливість розібрати слова співрозмовника. Це вже свідчить про те, що небезпечна хвороба прогресує.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також