На штучні суглоби виділили кошти, та чи можна на них розраховувати?

1202 0

Ми у соцмережах:

На штучні суглоби виділили кошти, та чи можна на них розраховувати?

З обласного бюджету виділили 700 тисяч гривень на закупівлю штучних суглобів для людей, які потребують їх заміни. З 274 хворих їх отримають лише 15 щасливців. Але гарантії на успішну операцію нема, бо, як виявилось, суглоби приходять не ті.

Про виділення коштів повідомив начальник міського управління здоров’я Віктор Іськів:

«Сімсот тисяч гривень виділено з бюджету обласного центру на закупівлю штучних суглобів цього року. Це дасть змогу замінити зношений чи травмований суглоб 15-ом хворим.

У той же час 274 рівнянина чекають на свою чергу цього року. Минулого року було отримано лише 12 штучних суглобів на майже півмільйона гривень, кажуть в УОЗ м.Рівне.

Суглоби за кошти міського бюджету – це єдина можливість безоплатної допомоги. Тоді як середня вартість цього штучного органу становить від півсотні тисяч гривень».

Проте навіть якщо вам профінансували суглоб, гарантії, що він стоятиме у вас в нозі немає. Рівнянин Олег, один із щасливців, до яких врешті дійшла черга, каже, що суглоб йому придбали і вислали в управління соціального захисту.

«Та коли я прийшов до лікаря, виявилося, що суглоб мені не підходить, - розповів він. – Як могли вислати мені не той суглоб, не того маркування, - невідомо. Обіцяли, що проведуть заміну, проте скільки ще потрібно чекати, - не знаю».

Рівнянин також зазначив, що сама операція із заміни суглобу буде коштувати йому в лікарні близько тисячі доларів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також