На схилі буде торговий центр з укриттям

2868 0

Ми у соцмережах:

На схилі буде торговий центр з укриттям

Особливістю рельєфу вирішила скористатися рівненська архітекторка Ізабелла Ткачук при роботі над новим великим торгово-розважальним центром, який має з’явитися на вулиці Київській. Оскільки земельна ділянка має схил, то майбутня 4-поверхова споруда гармонійно його використає.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування, пояснив, що це означає:

— Земельна ділянка, де планується забудова, розташована дещо нижче від транспортного кільця на в’їзді в Рівне зі сторони Києва. Цільове призначення тієї земельної ділянки було змінено під розміщення таких об’єктів. Оскільки та земельна ділянка має доволі великий схил, архітектори запропонували цікавий формат об’єкта. Там буде багато заглиблених приміщень, а ще підземний паркінг з укриттям та кілька рівнів торгово-офісних приміщень. Буде облаштовано головний в’їзд з вулиці Київської, щоб відвідувачам було зручно туди потрапляти. А перед будівлею — громадський простір.

Ще 20 років тому генеральним планом Рівного передбачалося, що забудова вздовж вулиці Київської має бути орієнтована на громадські об’єкти: готелі, торгові та виставкові комплекси, ресторани тощо. Тому перша лінія вздовж вулиці виділена у громадську зону. Лише в глибині є житлова та виробнича територія.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також