На скільки «нагріли» рівнян — з’ясують депутати

2262 0

Ми у соцмережах:

На скільки «нагріли» рівнян — з’ясують депутати

Усю минулу осінь-зиму тарифи на тепло для рівнян практично не піднімали. А тепловикам натомість вирішили заплатити з міського бюджету майже 214 мільйонів гривень, щоб покрити різницю. Тепер у Рівному створять спеціальну комісію, щоб дізнатися, чи не заплатили з міської скарбниці зайвого?

Що цікаво, до складу комісії увійдуть і ті, кого якраз мають перевіряти — керівники усіх трьох теплопостачальних підприємств: ТОВ «Рівнетеплоенерго», КП «Квасилівтеплоенего» та ПрАТ «ЕСКО-Рівне». Тобто зацікавлені сторони.

Ігор Кречкевич

Очолить тарифну комісію заступник міського голови Ігор Кречкевич. А допомагати йому розбиратися у цифрах та актах, окрім тепловиків, будуть семеро міських депутатів і кілька чиновників з департаменту економічного розвитку та з департаменту інфраструктури і благоустрою. Підтримати створення такої комісії ще мають на сесії міськради.

Святослав Клічук, депутат міської ради Рівного:

Комісія має перевірити обсяг спожитого тепла за опалювальний період 2021–2022, чи збігається він з тими розрахунками, що їх подавали тепловики? Адже сума компенсації визначається саме за формулою, де два тарифи — економічно обґрунтований і застосований множаться на обсяг, а трьом теплопостачальним підприємствам уже відшкодовуємо оцю різницю. Більшу частину цієї багатомільйонної компенсації місто уже погодило виплатити, залишився якийсь «хвостик». Як з перевіркою справиться комісія — побачимо. Але контролювати треба, бо це значні видатки з міського бюджету. Тепловиків і так усюди голосно чути: дивує ж, коли на депутатській комісії доповідає директор теплопостачального підприємства, а мав би керівник департаменту міськради...

Я не увійшов до складу цієї комісії, від нашої фракції буде мій колега Роман Денисюк. А на сесії міськради ми ще спробуємо переконати інших депутатів, що місто може зекономити на виплаті компенсацій тепловикам майже 36 мільйонів гривень, хоча б і постфактум — якщо погодяться прибрати із цих понад 200 млн грн податок на додану вартість.

Олена РАКС.

До речі

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов нещодавно заявив, що майбутній опалювальний сезон в Україні буде складним:

Так тепло, як було у попередні роки — вже не буде. Ми маємо відвикнути жити взимку з відчиненими вікнами та обігрівати вулицю. Вважаємо, що оптимальна температура в оселі має коливатися в межах 18–20 градусів, але в жодному разі не нижче ніж 16 градусів. Як в ощадливих країнах розвинутої Європи. Як ми переживемо цю зиму — залежить від кожного із нас. Готуватися до холодів варто саме зараз.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також