На стіні рівненської багатоповерхівки намалюють пташку, а не дівчину

2161 0

Ми у соцмережах:

На стіні рівненської багатоповерхівки намалюють пташку, а не дівчину

У липні з’явиться перший у Рівному масштабний мурал під назвою «Моє місто». Намалюють його на стіні дев’ятиповерхівки на вулиці Міцкевича, 9.

ГО «Платформа взаємодій «Простір» започаткувала проект «The Street Walls», під час якого проводили конкурс на найкращий мурал для будинку, що погодився віддати свою стіну для мистецтва.

Журі обрало малюнок, на якому зображена пташка і традиційний орнамент в поєднанні з сучасним каліграфічним письмом, повідомляє "Простір".

Автором його є тандем рівненсько-львівський митців Віктора Челяди та Тараса Довгалюка.

Загалом на конкурс було надіслано 10 ескізів від авторів зі Львова, Києва, Одеси, Луцька і Рівного.

- Ми вирішили торкнутися теми свободи. Як символ вільної думки і вибору дій обрали образ птаха, що розчиняється у геометричних силуетах міста, що, в свою чергу, покликані розчинити прямі лінії міського образу і надати їм динаміки і різноплановості. Також використали шрифтовий патерніз сучасної каліграфії в поєднанні з традиційним орнаментом. Цей малюнок про міське середовище та істот, що його населяють. Про взаємопов`язаність людей, тварин та предметів. Про компроміс, що повинен бути присутній у подібних просторах. Інакше конфлікти будуть знищувати усіх і усе. Гармонія та свобода - основні означення цього стінопису», - так характеризують свій мурал автори-переможці.

Цей мурал журі помістило на друге місце

Переможців обирало журі, до складу якого увійшли голова ГО «Платформа взаємодій «Простір» Олександр Ковальчук, директор Рівненської міської художньої школи Артур Мартиненко, докторка архітектури та професорка кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП Ольга Михайлишин, голова ГО «Колоарт» та архітектор Павло Бенедюк, голова ОСББ Костянтин Бондаренко, член ОСББ Петро Шевчук й Ірина Волошина, а також керівник ТМ «Inter Beton Bud» Олександр Аліксійчук.

Мурал, який опинився на третьому місці

Серед основних критерії відбору були оригінальність ескізу, цікава концепція, розуміння будівельних нюансів та досвід виконання подібних робіт, адже автори не лише розробляли ескізи, але й самі повинні були виконати роботу.  

Цей мурал не підтримав жоден член журі

Частково профінансують створення муралу з міського бюджету, виділивши 70 тисяч гривень. Решту суми нададуть меценати.

Без підтримки залишився і цей малюнок

У фотогалереї пропонуємо вам переглянути усі роботи, подані на конкурс.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також