На стіні відділу поліції у Здолбунові з`явився патріотичний мурал

760 0

Ми у соцмережах:

На стіні відділу поліції у Здолбунові з`явився патріотичний мурал

Мурал "Вільному — Воля" з'явився на одній із стін міста Здолбунів. Його намалювали учасники місцевого молодіжного простору. Ідея з'явилася у перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну, аби підтримати патріотичний дух

Про це розповів Суспільному організатор артакції Микола Мокрик.

Художниця Антоніна Колодюк змішує акрилові фарби, аби підібрати тон для майбутнього стінопису. Фарби наносять на вже підготовлений ескіз. Над муралом працюють учасники здолбунівського молодіжного простору HOME'Як. Він матиме назву "Вільному — Воля", на ньому зображена дівчина з прапором України в руках.

-  Ми малюємо спочатку фон і потім будемо наносити більший контур, і вже потім малювати саму дівчинку. Основні кольори — це блакитний, жовтий, кольори нашого стяга. І буде сірий, кольори яскраві, зелені, жовті, — розповідає здолбунівчанка Анна Кримська.

Перед початком робіт стіну зачистили та поґрунтували, після чого нанесли ескіз.

- Я тут був ще позавчора, коли тут стіна була в один зелений колір і ми вирішили, що треба прибрати цей колір, бо він негарно виглядає і займалися тим, що знімали цю шпаклівку. Цей стінопис буде показувати нашу патріотичність, як ми налаштовані в своєму місті, — додає здолбунівчанин Евген Максименко.

Мурал малюють на стіні розміром 50 квадратних метрів на центральній вулиці Здолбунова. Малюнок обирали нескладний, аби молодь, яка ніколи не малювала, могла спробувати себе у ролі вуличних художників, стверджує організатор Микола Мокрик.

-  Це стіна нашого відділку поліції, вона була ще з радянських часів пофарбована в зелений страшний колір. Це центральна вулиця, де проїжджають маршрутки, авто, люди, було некрасиво. Ми захотіли додати кольорів. І плюс площа, не кожну стіну можна використати під мурал, не кожна будівля підходить під це. Бо десь є вікна, десь є якісь орнаменти, десь якась історична будівля і тому подібне, — додає він.

Надалі організатори артакції планують доповнити малюнок на вільній площі, додати у нього інші елементи, які вписуватимуться в загальну концепцію. 

Читайте також: «Красавіца терпіти не буде»: художник з Рівного муралом відповів Путіну


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також