На СТО у Березному - конфлікт між поліцейськими та ухилянтами

860 0

Ми у соцмережах:

колаж - Рівненських новин

16 травня двох жителів Рівненського району затримали поліцейські та примусово доставили до ТЦК та СП.

Працівники відділення поліції № 4 м. Березне спільно із представниками ТЦК на одній із СТО в м. Березне виявили 36-річного жителя села Тишиця, який перебував у розшуку за ухилення від мобілізації. 

Чоловіку запропонували зʼявитися до медзакладу для проходження ВЛК. Натомість він зателефонував і викликав на місце події свого знайомого — 41-річного березнівчанина. Зʼясувалося, що і останній перебуває у розшуку. Більше того, на нього у березні цьогоріч вже складений адміністративний протокол за статтею 210 КУпАП (порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу). Однак, і після цього чоловік проігнорував виклик про мобілізацію.

Поліція Рівненщини повідомила, що обидва чоловіки почали конфліктувати, вчиняли спротив, і відмовлялись їхати до ТЦК та СП. Тоді їх попередили про примусове доставлення. І таки силоміць доставили до ТЦК та СП, де на них склали протоколи за статтею  210 та 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського чи військовослужбовця).

Тепер співробітники Управління головної інспекції та дотримання прав людини ГУНП у Рівненській області проводять перевірку щодо правомірності дій правоохоронців.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також