На свята більшає випадків домашнього насилля

1022 0

Ми у соцмережах:

фото - fakty.com.ua

Минулими вихідними до рівненських сімейних радниць Міністерства юстиції України було три звернення, що стосувалися домашнього насилля.

Сімейна радниця Ліана Диновська розповіла, що на Трійцю звернулися двоє жінок з проханням допомогти, бо їх побили чоловіки. Раніше обидві жінки вже зверталися за допомогою до сімейних радниць, проте цього разу справи збираються направити до суду для притягнення насильників до відповідальності.

Правоохоронці вже внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, жінки зняли побої та з результатами судово-медичної експертизи звертатимуться до суду. Далі чоловіків притягнуть до адміністративної відповідальності, а це обмеження волі до 15 діб або залучення до громадських робіт.

Також на вихідних до сімейних радниць звернулася 21-річна дівчина. Вона розповіла, що батьки вже тривалий час вчиняють психологічне насилля над нею. Батьки вимагають, щоб дівчина переселилася з квартири та шукала собі інше житло. Проте відповідно до законодавства дівчина має свою частку в квартирі та виїжджати не повинна. Також батьки забирають у дівчини одяг і навіть погрожували змінити замки у дверях, аби її виселити.

Ліана Диновська розповіла, що найбільше випадків домашнього насилля фіксують у період свят. Найчастіше вчиняють його чоловіки напідпитку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також