На тепло дадуть майже 150 мільйонів. Але не з «кишені» міста

1700 0

Ми у соцмережах:

На тепло дадуть майже 150 мільйонів. Але не з «кишені» міста

Тепло є, але гарячої води немає — в такій ситуації рівняни живуть від початку опалювального сезону. Тепловики пояснюють, що ледве «тримають» котельні, щоб зігріти оселі, тож на гарячу воду поки не варто сподіватися. Однак мешканці нарікають ще й на інше: за що ж тоді в квитанціях щомісячна абонплата у 12 гривень?

Чи буде цієї зими у Рівному гаряча вода — у коментарі «Радіо Трек» пояснив директор «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук:

— Якщо немає електроенергії чи на котельні, чи на центральному тепловому пункті, відповідно, й подача гарячої води неможлива. Основні відключення електроенергії — вдень і ввечері, і за таких умов гарантувати безперебійне постачання гарячої води — неможливо. Ми зможемо говорити про подачу гарячої води, коли стабілізується ситуація з електропостачанням. Зараз нам вдалося переважно домогтися постачання живлення на котельні, а для подачі гарячої води необхідно ще і постачання живлення на наші теплові пункти. Бо гріють воду не на котельнях, тож це технічно навряд чи можливо. Поки що.

Що стосується платіжок за тепло, то вони не «потяжчали». Дещо зросла лише абонплата за тепло — тепер це 27,69 грн. Тариф для населення так і залишився на рівні минулорічного — 1913 гривень за гігакалорію.

До слова, рівненські тепловики знову отримають компенсацію з бюджету. Але цього разу не з міського, а з державного. Про це йшлося на минулій сесії міськради 27 грудня.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— На сесії у нас є одне дуже важливе питання — державна субвенція у розмірі 149 мільйонів гривень на тепло для міста. Це такий собі транзит коштів, субвенція надійде одразу для теплогенеруючого підприємства, по суті, яке одразу ж ці самі кошти використає для оплати своїх боргів, своїх платежів. Побачимо, як завершимо цей рік. Головне, що тарифи на теплоносій для мешканців міста не піднялися.

В абонплату же входить обслуговування абонентського рахунку, повірка лічильника та обслуговування вузла обліку, тож платити її доведеться все одно. Окрім того, в абонплату «закладена» й зарплата працівників «Рівнетеплоенерго». Мінімальна зарплата в Україні зросла, тому вартість абонплати збільшили.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також