На території Рівненського природного заповідника незаконно зрубали сосни

1041 0

Ми у соцмережах:

На території Рівненського природного заповідника незаконно зрубали сосни

На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно вирубки лісу на території Рівненського природного заповідника.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час обстеження території об’єкта природно – заповідного фонду встановлено факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме незаконну порубку 20 дерев породи сосна.

Розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд Рівненським природним заповідником, становить 24 тис. 686 грн.

Заповіднику направлено претензію для добровільного відшкодування даної суми заподіяної державі шкоди. 

Довідково: Рівненський природний заповідник є другим за величиною в Україні природним заповідником, який розкинувся в межах 5 районів Рівненщини на загальній площі 42 288 га. Заснований заповідник в 1999 році для збереження типових та унікальних природних комплексів Полісся. До складу заповідника входять 4 заказники: ландшафтний «Білоозерський», загальнозоологічний «Перебродівський», ботанічний «Сира Погоня» та гідрологічний «Сомине». Даний заповідник межує з Нобельським національним природним парком і з Білоруссю. Це приголомшлива велика територія з рідкісною флорою та фауною. Сюди варто їхати як для активного відпочинку, так і для спокійного спостереження за дикою природою, екологічного просвітництва


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також