На турнірі юних бджолярів рівняни отримали друге місце

1710 0

Ми у соцмережах:

На турнірі юних бджолярів рівняни отримали друге місце

Всеукраїнський турнір юних бджолярів відбувся 8-9 вересня у Київському Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України.

В турнірі, який проходить вже другий рік, юні бджолярі Рівненщини взяли участь вперше.

Серед учасників були діти з восьми областей України, проте друге місце присудили рівнянам.

За словами голови спілки пасічників Рівненської області Андрія Тимощука, головне завдання цього турніру – залучити молодь до бджільництва. На виставці, яка проходила в межах турніру, вони представили мед, пилок, вулик та інші приладдя пасічників. Окрім того, мед, який юні рівняни привезли на виставку, вони отримали з власної пасіки, за якою доглядають під час занять в гуртку юних бджолярів.

Пан Андрій зазначає, що в подібних турнірах треба частіше брати участь, оскільки це забезпечує спілкування та обмін досвідом учасників з різних областей, яких об’єднує одне заняття.

Гурток юних бджолярів проводять у «Рівненській обласній станції юних натуралістів».  Керівник гуртка Олександр Омельчук розповідає, що під час занять діти вчаться доглядати за бджолами, будують вулики. Вони самостійно відкачують мед, який продають. Частину грошей віддають на благодійність, а решту використовують для утримання бджіл. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також