Мешканців Рівненщини пустять по ягоди до Білорусі

843 0

Ми у соцмережах:

Мешканців Рівненщини пустять по ягоди до Білорусі

Мешканці Рівненщини просили про можливість збору диких ягід та грибів на територію Республіки Білорусь. Прикордонники узгодили це питання з білоруською стороною та ухвалили рішення про здійснення тимчасового спрощеного пропуску мешканців прикордоння через кордон.

Відповідно до двосторонніх домовленостей, з липня розпочнеться спрощений пропуск громадян, жителів прикордоння, через кордон для збору дикоросів. Триватиме пропуск громадян України на територію білоруського республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота» у два етапи: з 1 липня по 10 серпня (з 06.00 до 22.00) та з 1 вересня по 15 листопада (з 06.00 до 20.00), традиційно, в 3-ох тимчасових місцях спрощеного перетину державного кордону «Познань», «Березове» та «Дроздинь».

Пресслужба Житомирського прикордонного загону Державної прикордонної служби України повідомила РВ, що громадянам для перетину кордону необхідно мати:

старші 16 років – дійсний національний паспорт громадянина України, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою; перепустки, виданої органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право перебування в прикордонній смузі; іменної квитанції про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота»;

молодші 16 років – свідоцтво про народження, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною фотокарткою і підписом голови сільської ради з печаткою. Перетин кордону здійснюватиметься у супроводі законних представників або інших повнолітніх осіб за наявності нотаріально завіреного клопотання. При цьому неповнолітні громадяни до 16 років повинні мати перепустку видану органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право перебування у прикордонній смузі, а також іменну квитанцію про оплату за відвідини республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота».

В місцях спрощеного перетину кордону пропуск можливий лише для жителів населених пунктів Обсіч, Дубно, Познань, Глинне, Хміль, Березове, Заболоття, Грабунь, Дроздинь та Старе Село Сарненського району Рівненської області.
З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, перетин кордону з України в Республіку Білорусь і назад в місцях спрощеного пропуску здійснюватиметься тільки в медичних масках з обов’язковим температурним скринінгом. Пропуск через державний кордон осіб з підвищеною температурою тіла чи з явними ознаками захворювання не здійснюватиметься.

Зауважимо, що перетин кордону громадянами можливий лише пішки чи на велосипедах. Повернення громадян на територію України здійснювати в день перетину державного кордону. Пропуск громадян України по паспортному документу у форматі ID-картки здійснюватись не буде.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також