На утилізацію зібрали майже тонну відпрацьованих батарейок

1002 0

Ми у соцмережах:

На утилізацію зібрали майже тонну відпрацьованих батарейок

Першу партію відпрацьованих батарейок відправили сьогодні, 23 грудня, з Рівного до Львова. Це майже 900 кілограмів. Їх зібрали за кілька місяців у пластикові контейнери в різних точках нашого міста.

У Львові батарейки відсортують і повезуть до Польщі на утилізацію, адже в Україні цього не роблять. Суспільне повідомляє, що студенти-екологи водного університету привезли на "КАТП-1728" 100 кілограмів відпрацьованих батарейок.

Сьогодніі з Рівного львівські комунальники забирають першу партію. Майстер дільниці комунального підприємства "Зелений Львів" Андрій Скоропад каже, що Рівне – перший обласний центр, з яким вони уклали угоду зі збору батарейок.

Майстер дільниці КП "Зелений Львів" Андрій Скоропад:

– Ми забрали 875 кілограмів. Зараз першу партію ми готуємо для відправки на Польщу, попередньо їх відберемо від паперу, клейонки, пересиплемо в бочки в чотири шари їх. А там вже в Польщі буде утилізація.

в Україні немає жодного підприємства з утилізації та н Навіть із сортування батарейок. На Львів відправляють відпрацьовані батарейки, які накидали рівняни у пластикові контейнери, встановлені у кількох місцях, – пояснює Світлана Білик. Йдеться про Палац дітей і молоді, НУВГП, міське управління економіки, ТЦ "Злата Плаза" і "Ринок Дикого".

Більше -  у сюжеті Валентини Гордич.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також