На виставці покажуть понад сторічний шедевр, розписаний золотом, та унікальні старі видання

1756 0

Ми у соцмережах:

На виставці покажуть понад сторічний шедевр,  розписаний золотом, та унікальні старі видання

Книга "Життя Ісуса Христа і Діви Маріі", 1909 року видання, експонуватиметься на виставці у Рівному, яку приурочили до 1030-річчя Хрещення Київської Руси-України. Відкриється вона у п’ятницю, 27 липня.

Виставка «Історія християнства у виданнях наукової бібліотеки державного архіву Рівненської області» діятиме місяць у Державному архіві Рівненської області.

Старший науковий співробітник Державного архіву Рівненськоі області Олена Гумінська повідомила «РВ», що на виставці буде представлена унікальна підбірка духовних книг, брошур, журналів, плакатів, які за часом видання охоплюють період близько 400 років. Особливі та найцінніші зразки – книги, що використовувались для служб в церквах та костелах Волині, починаючи з 1630 року: стародрук BIBLIA, 1630 року видання у шкіряній палітурці з металевими застібками; Сисмофіня або Согласие, книга для читання в православних церквах (рік видання невідомий); Історія святого костелу, видання 1889 року, фоліант, яким користувалися в католицьких храмах, відреставрований в реставраційній майстерні Держархіву.

Відвідувачі змоужть побачити духовні журнали, які були видані в 19-20 століттях, в період Російської імперії; журнали 1920-1939 років видання періоду Другої Речі Посполитої – цінне джерело для вивчення не тільки духовного, але і світського життя; журнали та книги післявоєнного періоду, що видавалися в складних умовах боротьби з релігією та потужною пропагандою атеїзму та сучасні видання рівненських та волинських авторів про історію Християнства в Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також