На всю поліцію Рівненщини — один самокат!

2179 0

Ми у соцмережах:

На всю поліцію Рівненщини — один самокат!

Скільки всього транспорту є у розпорядженні обласного управління поліції — достеменно невідомо. Для цього слід рахувати автомобілі різних марок по районах області. Останніми роками охоронці правопорядку масово пересідають на комфортні авто японського виробництва. Тепер настала черга самокатів. Чому ні? На сучасному електросамокаті набагато легше наздоганяти правопорушників на вулицях. Одна проблема – якщо автомобілі для поліції закуповували десятками, то самокат придбали лише один. І як тепер його розподілити поміж патрульними, щоб нікого не образити? Хіба що віддати його начальнику обласного управління, забравши авто. Але таке навряд чи станеться…

Головне управління Нацполіції у Рівненській області відкриті торги не проводило, лише прозвітувало про проведену закупівлю. Бо купувало тільки один електросамокат «Ninebot KickScooter MAX G30P Black». За 22,5 тис. грн транспорт управлінню продав рівненський підприємець Олександр Федчук, який активно співпрацює з ГУ НП у Рівненській області – загалом має з управлінням 34 контракти на майже півмільйона гривень (на постачання електротехніки, електробладнання). Ціна за такий скутер в інтернет-магазинах – від 17 тис. грн, проте дехто продає і за 23,5 тис.

До речі, цього року управління Нацполіції на Львівщині купило три електросамокати, проте дешевші – «Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Black» за 46,5 тис. грн. Тобто один обійшовся у 15,5 тис. грн, на сім тисяч дешевше, аніж електросамокат для рівненських поліцейських.

Заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Василь Зелінський журналістам зазначив, що купили лише один електросамокат, бо таке було виділено фінансування. Замовляли саме у цього підприємця, бо він, за словами Зелінського, «продає якісний продукт». 

Василь Зелінський, заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській областіь для "4 влади" розповів:

–  Ми пересуваємося не лише на автомобілях, а й на сучасних засобах. Є такі служби в управлінні, які сприяють викриттю різних за характером та суспільною значимістю злочинів. Вони потребують таких засобів. Правоохоронні органи модернізуються.

Ми намагаємось стежити за останніми тенденціями. Злочинний світ багато вкладає грошей, аби дистанціюватися від переслідувань правоохоронних органів. Електросамокат придбали на вимогу департаменту, назву якого я не можу назвати. Там виникла необхідність в електросамокаті, і ми повинні були його купити.

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також