На Ювілейному «намалюють» новий дитсадок

1167 0

Ми у соцмережах:

На Ювілейному «намалюють» новий дитсадок

Влада Рівного хоче відреагувати на велику активність забудовників у районі Луцького кільця. Адже щороку там вводять в експлуатацію нові житлові комплекси та продають квартири — тож чисельність мешканців у мікрорайоні «Ювілейний» збільшується. Очевидно, що молоді сім'ї потребуватимуть місць у дитсадках для своїх дітей. Але щоб його збудувати — потрібна земельна ділянка. Схоже, ще трохи і вільної від забудови землі там не залишиться. Тому міськрада вирішила «намалювати» дитсадок на генеральному плані Рівного.

Олександр Довжаниця, міський депутат:

— Уже розроблено проект рішення про розробку детального плану території в районі вулиць Соборної, Корольова та Млинівської. Біля школи №19 є вільні земельні ділянки, частина з яких в оренді в УКБ, а частина — ще вільна. Пересторога у тому, що наше УКБ передає землю в суборенду для забудовників. Розробивши детальний план, ми зможемо внести уточнення у генплан Рівного. Так уже буде запроектовано, що там у майбутньому з’явиться дитячий садок, зелена зона та стоянка. Адже понабудовували так, що всі двори біля будинків забиті автомобілями. Буває, що карета «швидкої» не може під’їхати під під’їзд.

Плануємо, що гроші на ДПТ будуть виділені саме з бюджету міста. Раніше розробку усіх ДПТ оплачували забудовники, але є пересторога, що бізнесмен передусім думає, як заробити, тому й малює в документах лише те, що йому вигідно. Зараз у районі цих трьох вулиць живе 10 тисяч мешканців. Однак там досі триває масове будівництво 9-, 12- та 14-поверхівок, що збільшить чисельність населення. Фахівці переконують, що після здачі в експлуатацію усіх будівництв у цьому районі проживатиме стільки ж населення, як в усьому Басовому Куті.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також