На Заблуду поскаржились сусіди

6182 0

Ми у соцмережах:

На Заблуду поскаржились сусіди

Днями поліція виїжджала на виклик до водойми в гідропарку, яку місцеві називають «Яйце» через її овальну форму. Місцеві жителі з вулиці Нестерова помітили, що від житлового будинку прокладають каналізаційну трубу — в напрямку водойми. Назвали й власника будинку — мешкає там директор «Рівнеазоту» Михайло Заблуда.

Олексій Мельник, рівнянин:

Заблуда тут живе уже близько десяти років. Весь цей час користувався септиком. Однак два тижні тому ми помітили, що з’явилася будівельна бригада і почала щось рити. Виявилося, що вони прокладають трубу від його будинку до закритого колектора. Проточна вода з цього колектора живить гідропарк. Виходить, що туди врізалися трубою з туалету. Колись ми та наші діти купалися та відпочивали на цих водоймах, поки у нашому районі не почали будуватися крутелики. Вони й повиводили свої колектори до септика. Коли почалися усі ці роботи, то ми викликали поліцію. Однак поліцейський сказав, що не бачить труби. Звісно, що він її не бачить, бо трубу закопали в землю.

Ігор Романчук, керівник тресту зеленого господарства:

Справді, біля озера з’явився свіжий прокоп. Врізка йде в один з колодязів. Однак щоб щось точно стверджувати, потрібно вивчити це питання. Там біля озера є кілька таких підозрілих локацій. Будемо з’ясовувати, що і до чого. Адже вода в озері там вся зелена та має неприємний запах. Лише сліпий не побачить, що там є якісь незаконні скиди нечистот. Однак знайти їх та ліквідувати не так просто.

Анатолій Чугуєвець, депутат міської ради:

— Питанням скиду нечистот в озеро на гідропарку займалися у 2013 році. Тоді було створено цілу комісію. Водолази знайшли багато труб, через які справді скидали нечистоти в озеро. Тоді ці труби перекопали та позакривали. Однак штрафи за такі дії є незначними — заплатили та й забули. Проблемно також було довести в суді, що в озеро скидаються саме нечистоти. Власники тоді стверджували в суді, що в них затоплені підвали, тому вони змушені так викачувати воду.

Взагалі проблема в гідропарку не в трубах. Адже місцеві жителі зараз масово практикують відкачування нечистот насосами. Для цього потрібен лише пожежний рукав. Так вночі за пів години й відкачують нечистоти. Для цього навіть не потрібно закопувати трубу.

Роман Денисюк, міський депутат, який очолив робочу групу, що напрацьовує концепцію офіційного створення парку «Гідропарк»:

— Буде проведено засідання робочої групи, обговоримо питання щодо виявлення незаконних стоків. Взимку я особисто відвідував місця, де потенційно могли бути нечистоти. Таких місць нарахував близько десяти. Інформацію передамо до «Рівнеоблводоканалу», щоб його спеціалісти перевірили усі такі місця.

Михайло Заблуда не хоче говорити на тему нечистот — ні з сусідами, ні з журналістами. Його представники передали документи за підписом керівника «Рівнеоблводоканалу», які засвідчують, що його будинок має дозвіл на під’єднання до комунальної каналізаційної мережі на вулиці Ботанічній. Щоправда, поки що облаштованим колектором він не користується — як і сусіди, замовляє для викачування і вивезення нечистот спецавтомобіль.

 

До речі, будинок на вулиці Нестерова, в якому мешкає Михайло Заблуда, був побудований незаконно — міськвиконком у 2010 році своїм рішенням легалізував це самовільне будівництво.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також