На Закарпатті ухилянтів незаконно переправляли через кордон на швидкій

861 0

Ми у соцмережах:

На Закарпатті ухилянтів незаконно переправляли через кордон на швидкій

Незвичайну схему перевезення втікачів влаштували місцевий житель разом із фельдшером.

Оперативники Чопського загону викрили схему незаконного переправлення через державний кордон громадян України призовного віку. Двох чоловіків, жителів Київщини та Запоріжжя, мали доправити з України до Словаччини у районі населеного пункту Стужиця Ужгородського району.

Аби уникнути перевірок на шляху прямування, правопорушники вдалися до хитрощів. Місцевий житель разом зі спільником, фельдшером відділення екстреної медичної допомоги, «орендували» для оборудки автомобіль швидкої допомоги. Як розраховували переправники, це давало їм можливість безперешкодно проїхати контрольні пости і в потрібному місці висадити «пацієнтів».

Західний кордон Держприкордонслужби України повідомляє, що заходи проводилися спільно зі співробітниками міграційної поліції, слідчими Ужгородського ВП№2 райуправління поліцвї ГУНП у Закарпатській області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури у рамках кримінального провадження за ч.3 статті 332 Кримінального Кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Правопорушників викрили «на гарячому». У кареті швидкої знайшли також 6000 доларів США, які переправникам сплатили за цю послугу.

Фельдшера, причетного до протиправної схеми, затримали. Тривають пошуки його спільника, який, власне, підшукав «клієнтів». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також