На залізничному вокзалі у Здолбунові з вагона витік аміак

7543 1

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Вчора, 12 червня, близько шостої ранку у південному парку залізничної станції у Здолбунові під час зчеплення вагонів трапилася надзвичайна ситуація.

Вагони, як нам повідомили очевидці події, зіткнулися – і від цього в одному сталася розгерметизація. З щілини, що утворилася, одразу почав витікати аміак.

Вчора РВ намагалося отримати офіційну інформацію у залізничників, проте у рівненській дирекції та Львівській залізниці зазначали, що про інцидент не знають.

Лише сьогодні нам вдалося отримати підтверджувальні факти. На місці події вчора працювали екологи Державної екологічної інспекції Поліського округу. 

Щойно вони повідомили РВ, що витекла незначна кількість аміаку. Оскільки його зупинила щебенева "подушка", що під коліями, у грунт та воду речовина не потрапила. До того ж, залізничники полили аміак водою.

Екологи запевняють, що загрози для навколишнього середовища немає.   

Аміак – один з найпоширеніших промислових хімікатів, який шкідливий для здоров’я людини. Як тільки аміак потрапляє на шкіру, до дихальних шляхів чи очей, він формує їдкий гідроксид амонію, що призводить до пошкодження тканин організму.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також