На Замковій роблять бізнес на телефонах

2503 0

Ми у соцмережах:

На Замковій роблять бізнес на телефонах

Неподалік міської санепідемстанції та речового ринку Рівного, що на вулиці Замковій, донедавна стояло два таксофони. Для численних працівників установ та торговців і покупців речового ринку вони були вкрай необхідні. Проте вже понад місяць, як таксофони зникли. Натомість на вулиці з’явилися таблички: «Телефон — 40 коп.». Я не проти, щоб кожен заробляв гроші як може, але лише у рамках закону і за умови чесної конкуренції.

Неподалік міської санепідемстанції та речового ринку Рівного, що на вулиці Замковій, донедавна стояло два таксофони. Для численних працівників установ та торговців і покупців речового ринку вони були вкрай необхідні. Проте вже понад місяць, як таксофони зникли. Натомість на вулиці з’явилися таблички: «Телефон — 40 коп.». Я не проти, щоб кожен заробляв гроші як може, але лише у рамках закону і за умови чесної конкуренції. А брати 40 копійок за розмови по місту, які коштують 2-3 коп. і не більше — це надприбутки. Також видається, що надання послуг зв’язку в нашій державі повинно здійснюватися за умови ліцензії. Тому хочу запитати в керівництва податкової інспекції Рівного, чи законний подібний бізнес? Якщо ж ні, то чому податкові інспектори не зважають на таблички «Телефон— 40 коп.», адже вони часті гості на ринку. Також маю запитання до керівництва «Укртелекому»: чому чи можливо заради чиїх інтересів зникли таксофони, що стояли біля речового ринку? Я, щоправда, вже звертався з цим до одного з відповідальних за роботу таксофонів, але отримав непевну відповідь, що начебто там була якась крадіжка. Якщо насправді таксофони вкрали, то чому не встановлюють нових?

Василь Б., м. Рівне.

Від редакції: Як повідомила начальник відділу справляння податків з фізичних осіб ДПІ Рівного Лариса Кривоших, громадяни, що дають покористуватися власним телефоном за певну плату, не повинні отримувати на цей вид діяльності якусь ліцензію. Оскільки, за нормативними документами податківців, у даному випадку мова йде про оренду рухомого майна. Натомість «телефонні» підприємці таки мусять декларувати свої прибутки, за статтею «інші доходи». Лариса Кривоших також повідомила, що інспектори ДПІ вже провели відповідну перевірку на вулиці Замковій. В результаті вони виявили одного здавача власного телефону в оренду, такого собі 75-річного немічного старця. Називати свого прізвища податківцям він не захотів, але запевнив, що не є підприємцем, і пообіцяв забрати телефон з вулиці та більше на ньому не заробляти. Лояльні до старшої людини податківці цим задовольнилися. Вони лишень попередили пенсіонера про можливі наслідки у разі порушення ним обіцянки. Начальник відділу таксофонної мережі Рівенської дирекції «Укртелекому» Казимир Карнасевич про зникнення двох апаратів з вулиці Замкової знає. Він повідомив, що один з таксофонів таки вкрали, а другий хотіли вкрасти і поламали. Відтак зв’язківці зняли його самі. — Ми знаємо, що на Замковій таксофони потрібні, і встановимо їх обов’язково, — запевнив пан Карнасевич. — Але попередньо нам необхідно визначитися, яким чином вберегти таксофони від викрадення і пошкоджень надалі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також