На Зарічненщині селяни протестують проти Національного парку

822 0

Ми у соцмережах:

На Зарічненщині селяни протестують проти Національного парку

Жителі села Борове протестували проти діяльності Нобельського парку на прилеглій території.

Про це повідомляє «Район.Вараш».

У центрі Борового активісти 22 березня зібрали громадськість та запросили до діалогу керівництво та працівників Нобельського національного природного парку. Вони хочуть відстояти свої права на лісові угіддя, оскільки їх хочуть включити до території парку.

«До території парку хочуть занести наші землі та ліси, в яких ми живемо і жили наші діди. За законом буде заборонена рубка дров, полювання, риболовля, збирання грибів і ягід, випасання худоби та будь-яка сільськогосподарська діяльність. Одним словом ліс для нас має стати закритою зоною. Як ми будемо жити далі, нашій владі байдуже», – аргументують свою позицію селяни.

Під час акції протесту місцеві організували збір підписів з вимогою внести правки до Указу Президента, зокрема, змінивши межі парку та виключивши з них територію, прилеглу до Борового. Крім того, вони відверто словесно погрожували працівникам парку пошкодити їхнє майно в разі, якщо вони не припинять здійснювати робочі рейди на території місцевих лісових угідь.

Директор парку Володимир Діковицький висловив свою позицію:

«Люди наполягають, що по закону земля, надра, ліси належать народу, тобто їм, і вони мають право розпоряджатись лісами так, як вважають за потрібне: хочуть саджають, хочуть вирізають. Ми їм намагались пояснити, що територія парку має зони. Так, лише в заповідній зоні заборонена будь-яка діяльність, але то переважно заболочені, важкодоступні та невикористовувані місцевим населенням території. Натомість у господарській зоні і зоні регульованої рекреації можна збирати гриби, ягоди, дозволено займатись спортивною і любительською риболовлею, відпочивати».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також