На заступника міського голови Рівного склали адмінпротокол за зрізаний вказівник

1481 0

Ми у соцмережах:

На заступника міського голови Рівного склали адмінпротокол за зрізаний вказівник

На заступника міського голови Рівного Віталія Германа патрульні поліцейські склали адміністративний протокол через те, що він дав вказівку зрізати дорожній вказівник на перетині вулиць Чорновола та Степана Бандери. Про це повідомив представник патрульної поліції області Сергій Коханюк і додав: знак був у приватній власності та встановлений законно.

Відео, як зрізають знак, на своїй сторінці у Facebook увечері 21 липня оприлюднив заступник міського голови Рівного Віталій Герман, повідомляє Суспільне.
 
- Було звернення небайдужих рівнян у соцмережі. Міська влада оперативно відреагувала. Почали вивчати питання. Ми не знайшли жодного офіційного документа, на підставі якого міська влада погоджувала місце розташування того дорожнього вказівника, – прокоментував Віталій Герман.
Допис у соцмережі стосовно цього знаку кількома годинами раніше розмістила рівнянка Ольга Підгородецька.
- Цією дорогою ходила на роботу і помічала цей дорожній знак. Вирішила просто написати допис у Facebook, що це за знак і чи може він так стояти, – розповіла рівнянка.
На рівненського чиновника склали адмінпротокол за зрізаний вказівникСуспільне Рівне
На її думку, ширина тротуару, де можна було пройти – досить маленька. Також, вважає, знак створював перепону людям на інвалідних візках або мамам з візочками.
Вказівник майже 15 років тому встановила фірма "Вік-Експо". Про те, що знака вже немає, її представник також дізнався із Facebook та звернувся до поліції.
На рівненського чиновника склали адмінпротокол за зрізаний вказівникСуспільне Рівне
- Даний знак стояв із 2006 року, у 2014 ми його модернізували, оновили, в нас є всі дозвільні документи по встановленню його. Це все встановлювалося за кошти фірми "Вік-Експо". Даний знак зрізали без ніяких попереджень, без нічого, – розповів головний інженер фірми Андрій Рудик.
 
Начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергій Коханюк каже, що приватні фірми мали право встановлювати такі знаки до 2014 року за погодженням із ДАІ. Оскільки закон зворотньої сили не має – зносити вказівник без погодження поліції ніхто права не мав. До того ж, патрульним ніхто не скаржився, що цей знак заважає.
На рівненського чиновника склали адмінпротокол за зрізаний вказівникСуспільне Рівне
- У нас є заява від власника, будемо встановлювати винну посадову особу, яка порушила вимоги чинного законодавства, оскільки встановлення та демонтаж дорожніх знаків без погодження з уповноваженим підрозділу Нацполіції забороняється законом, і за це є адміністративна відповідальність. Крім того, власник заявляє, що знак їм не повернули, тому там будуть і ознаки кримінальної відповідальності, – прокоментував Сергій Коханюк.
 
За словами поліцейського, вказівник зобов'язані повернути.
 
- Ми зберемо Координаційну раду з питань безпеки дорожнього руху і вирішимо це питання. Ніхто не каже, що він там не повинен бути. Але, разом з тим, це є дублюючий вказівник, це не є дорожнім знаком, – каже Віталій Герман.
На рівненського чиновника склали адмінпротокол за зрізаний вказівникСуспільне Рівне

Посадовець додає, що питання доцільності розміщення вказівника і встановлення його вже на іншій конструкції, яка не буде заважати пішоходам, розглянуть колегіально. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також