На згорілому краще стоїть! Денис Косюга обіцяє відбудувати ресторан «Істанбул», який згорів у неділю

5634 1

Ми у соцмережах:

На згорілому краще стоїть! Денис Косюга обіцяє відбудувати ресторан «Істанбул», який згорів у неділю

Часи, коли ресторан «Істанбул», облаштований у приміщенні колишнього кафе «Юність», був одним із найкрутіших закладів Рівного, залишилися у далеких 90-х. Нині навколо нього працюють з півдесятка ресторанів, барів, піцерій на будь-який смак. Тож аби вижити, «Істанбул» мав або змінитися, або… згоріти. Власник ресторану Денис Косюга, який орендує це приміщення в Юрія Фіша, так і не встиг зробити із занепалого «Істанбулу» обіцяний ресторан грузинської кухні. Тому що його підпалили!

Денис КосюгаУ тому, що це був саме підпал, а не випадкова пожежа від кинутого сірника чи вибуху газового балона, немає жодних сумнівів. Питання лише у тому, хто саме і навіщо підпалив майже готовий до відкриття після ремонту ресторан? Про це мають знати або хоча б здогадуватися і власник Юрій Фіш, який «родом із 90-х», і орендатор Денис Косюга, близький родич якого у ті ж роки мав у місті специфічну репутацію.

Скоріше за все, підпал є «сигналом» саме для Косюги, якому належить транспортна компанія «Шалена черепаха», ресторан «Три слони» та піцерія «Egoista». Той, хто «посигналив», вчинив гуманно — не став шкодити діючому бізнесу конкурента. Судячи з усього, сам Косюга «натяк» зрозумів, але від планів відкрити на місці «Істанбулу» новий ресторан не відмовився. Досвід є: колись Денис орендував офіс у приміщенні на Грушевського, зведеному на місці згорілого кафе. Він знає — будувати на згарищі можна. Навіть треба!

Микола НЕСЕНЮК.

Дмитро Мельник, речник ГУ ДСНС в Рівненській області:

Близько першої години ночі до чергової частини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Степана Бандери. Туди одразу було направлено дві пожежні бригади, які за кілька хвилин прибули на місце пожежі. Не зволікаючи, щоб запобігти вибуху, вогнеборці винесли з охопленого вогнем приміщення кафе два вуглекислотних балони. Але пожежа була настільки велика, що рятувальникам довелося викликати підкріплення. Загалом на ліквідацію було залучено близько 40 чоловік. Зважаючи на чималий розмір будівлі, вогнеборці оточили кафе та гасили вогонь з усіх боків, щоб він не перекинувся на будинки, що знаходяться поряд. Через високу температуру на перших етапах воду доводилося подавати за сім метрів від палаючої будівлі. Ситуацію також ускладнювало сильне задимлення. Тому ліквідація вогню проводилася в апаратах захисту органів зору та дихання.

Антон Крук, речник обласної поліції:

Разом із рятувальниками до приміщення колишнього кафе «Істанбул» прибула слідчо-оперативна група. До її складу входили вибухотехніки та експерти з криміналістичного центру. Хоч пожежу та тліючі конструкції було локалізовано близько п’ятої ранку, але наші експерти приступили до робіт лише о восьмій годині. Бо потрібно було почекати, поки розсіється густий дим.

Одразу розглядалося дві версії того, що сталося. Перша — займання відбулося через порушення правил експлуатації. Адже кафе нещодавно перебудовували. Цілком імовірно, що могло щось трапитися із проводкою. Наперед протидіяти такому складно, бо власники приміщення не подбали про жодну систему безпеки. Версію самозагорання підтверджував той факт, що вогонь йшов зсередини. Не було слідів вкидання будь-якої займистої суміші. Зазвичай так роблять, коли хочуть заподіяти шкоду. Окрім цього, споруда дерев’яна, щоб її підпалити, достатньо облити фасад бензином. Однак слідів зовнішнього загорання не було. Друга версія, що це зумисний підпал, підтвердилася лише згодом. Під час детального огляду експерти виявили залишки автомобільних шин із запахом пально-мастильної суміші. Знахідку взяли на аналіз. Його результати покажуть, чим саме обливали гуму.

За фактом підпалу було порушено кримінальну справу. Зараз з’ясовуємо, хто це міг зробити. Проте пошуки ускладнює позиція власника ресторану, який відмовляється співпрацювати зі слідством.

Юрій Фіш, власник згорілого приміщення:

Зараз усе перебуває в оренді у підприємця Дениса Косюги. Він почав переробляти приміщення, щоб відкрити там ресторан грузинської кухні. Але те, що сталося, мене шокувало. Мені невідомо, хто міг таке вчинити. Навіть варіантів ніяких не маю. Думаю, що ми з орендарем порадимося та приймемо якесь рішення.

Денис Косюга, орендар колишнього ресторану «Істанбул»:

Мене усі знають як успішного підприємця. Багато розмовляти не в моєму дусі. Тому скажу для тих, хто підпалив ресторан, що нічого в них не вийшло. Я не збираюся змінювати свої плани. Усе відремонтую та зроблю навіть краще, ніж було до цього. Для скептиків скажу, що нікуди з того місця ресторан не зникне.

Коментарі записав Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також