На зорянських землях збирають сою

965 0

Ми у соцмережах:

На зорянських землях збирають сою

З кінця вересня у ТОВ «Агрохолдинг Зоря» працюють, використовуючи кожну погожу днину, адже триває збір сої — однієї з найпродуктивніших культур.

соя 1 Михайло Дегодюк, агроном ТОВ «Агрохолдинг Зоря»: — Погодні умови нам трішки заважали і влітку, коли культура дозрівала, і зараз, коли дощі затягують процес збору врожаю. Водночас цей рік сприятливий для вирощування сої, вродила вона добре. На окремих площах урожайність сягає 4 тонн. Таким урожаєм можна гордитися. У цьому році при збиранні сої є проблеми не тільки із самим процесом обмолоту, а й з тим, що підвищена вологість зерна десь до 25% при допустимій 12%. Тому зібравши, веземо на елеватор, чистимо і пропускаємо через сушарку. Це дуже затратно. Агроном Михайло

Михайло Дегодюк
Ця горбиста місцевість біля села Білів Рівненського району — своєрідне випробування для комбайнерів та водіїв на професійність. Земля, що не зовсім висохла від попередніх опадів, змушує техніку пробуксовувати, що значно уповільнює темпи збору врожаю. На всяк випадок чергує і потужний трактор — якщо навантажений багатотонний комбайн десь таки загрузне. Техніки вистачає, лише на цьому полі працює 6 комбайнів Джон-дір та 5 КамАЗів для вивезення урожаю. Цьогоріч в агрохолдингу посів сої відчутно збільшили. Загалом потрібно зібрати 2600 гектарів зернобобової культури. Нині в засіках — уже понад третина урожаю. Люди працюють весь час, коли дозволяє погода. Паралельно із соєю в агрохолдингу «Зоря» розпочали збирання ще однієї культури — соняшнику. Його посіяли на площі понад 1300 гектарів, середня урожайність — 33 центнери з гектара. Господарі розраховують зібрати вирощене без втрат. Агроном впевнений: люди зроблять все від них залежне, адже інвестор — Група компаній «VITAGRO», невід'ємною складовою якої є ТОВ «Агрохолдинг Зоря», навчає молодих спеціалістів цінувати землю і професійно вести всі процеси, знаходити правильне рішення у будь-якій ситуації.
Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також