На зруйновані лазні та магазини на Рівненщині покупців мало

1328 0

Ми у соцмережах:

На зруйновані лазні та магазини на Рівненщині покупців мало

«Карантин не став на заваді успішному процесу малої приватизації», - заявив заступник голови Фонду держмайна України. Мовляв, у регіонах підвищений попит на об’єкти, які держава виставила на продаж, зростає і кількість учасників аукціонів, і ціна. Втім, Рівненщина має дещо інший досвід.

На сайті регіонального відділення Фонду держмайна про продаж об’єктів малої приватизації на Рівненщині востаннє звітували на початку березня, коли за 10,4 тис. грн було продано будинок відпочинку на 66 «квадратів» на вулиці Лісовій у Володимирці. За місяць перед тим на вулиці Грушевського у Дубні за 12,7 тис. грн продали будівлю медпункту на 64 м2.

Проте на сайті Prozorro.Продажі зафіксовано, що відділення Фонду з початку року уклало ще кілька договорів з продажу об’єктів малої приватизації. Що визначально, продали після аукціонів переважно за значно нижчими цінами, аніж оцінювали майно. Так, будівлю столярного цеху, площею 209 м2, на вулиці Київській у Корці віддали за 19,6 тис. грн. Початкова ціна, яку виставляв Фонд за цю будівлю, сягала 135 тис. грн. Купив нерухомість киянин. Цього тижня також було підписано договір на продаж будівлі напіврозібраної лазні у Велюні Дубровицького району – за менш як 1200 грн. Дісталося майно харківському товариству «Комплектуха». Будівлю складу у Бугрині Гощанського району, яку оцінювали у 64 тис. грн, місцеве підприємство «СТП Екоресурс» викупило за… 770 грн.

Проте є і позитивні результати торгів. Так, житловий будинок на вулиці Молодіжній у Квасилові, що біля Рівного, який оцінювали у 90,5 тис. грн, продали за 301 тис. грн. На онлайн-аукціоні, участь у якому брали шестеро учасників, ціна зросла утричі.

Як показує практика, продати за оціненою вартістю або й значно вищою ціною вдається майно у Рівному та біля нього. На інші зруйновані та занедбані об’єкти малої приватизації в області покупців мало, а тому аукціони спершу не відбуваються, а потім ціну поступово знижують, поки не знайдуться охочі купити.

Наразі на аукціони регіональне відділення Фонду держмайна виставило з десяток об’єктів малої приватизації. Переважно це напівзруйновані будівлі у різних районах. Наприклад, за 29 тисяч гривень продають будівлю трансформаторної підстанції у Дубровиці. За 656 тис. грн хочуть продати будівлю їдальні на майже 500 «квадратів» у Пустоіванному Радивилівського району, за 80 тис. грн – будівлю котельні на вулиці Кутузова у Здолбунові. У 937 тис. грн оцінили недобудовану школу у Ремчицях Сарненського району, яку вже неодноразово безуспішно виставляли на торги. 253 тис. грн хочуть отримати від продажу напівзруйнованого магазину на вулиці Млинівській у Дубні, а 424 тис. грн - від будівель недобудованої лабораторії ветмедицини на вулиці Грушевського у Володимирці.

До слова, викупити майно малої приватизації може будь-хто, зареєструвавшись на будь-якому з сайтів, де проводять аукціон, завантаживши усі потрібні документи та сплативши гарантійний і реєстраційний внески, які залежать від оціненої вартості об’єкта, що виставляють на продаж, та умов аукціонного майданчика.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також