Набережну впорядкують за 20 мільйонів. Але не відразу

991 1

Ми у соцмережах:

Набережну впорядкують за 20 мільйонів. Але не відразу

Набережна біля Усті могла б бути комфортним місцем відпочинку рівнян. Натомість стала занедбаною і небезпечною. Міська влада два роки тому обіцяла тут кардинальні зміни. І лише цього року ці наміри можуть бути реалізовані. Розпочнуть із освітлення скверу на Набережній.

Анна Іванова, міська депутатка:

— Набережну можна назвати брамою Рівного. Адже неподалік знаходиться залізничний вокзал, і чимало пасажирів йдуть Набережною. Поряд — велика кількість багатоповерхових будинків та багато дітей, яким нікуди подітися у вільний час. Соромно, що сквер перебуває у такому занедбаному стані. Близько тридцяти років там немає світла, бо хтось давно позрізав усі стовпи. Тож у нічний час там збираються різні сумнівні компанії, розпивають алкогольні напої. Траплялися й випадки пограбувань. Тому Набережну потрібно якнайшвидше облагородити.

І от нарешті 27 серпня міське УКБ провело тендер на більш як 23 мільйони гривень — ці кошти планується використати на реконструкцію скверу на Набережній, про який говорила п.Іванова. На конкурс подалось три компанії — «Прогрес девелопмент компані», «Случ» та «Опорядрембуд». Перемогу прогнозували останній, бо ця фірма запропонувала виконати роботи за найменшу суму — 19,153 млн. грн. Однак після перевірки документів пропозицію «Опорядрембуду» було відхилено. Переможцем торгів оголошено «Прогрес девелопмент компані», зареєстровану в селі Омит Зарічненського району. Цій фірмі за роботу заплатять понад 20 млн грн.

Згідно з документами, комплексна реконструкція скверу від вулиці Сагайдачного та проспекту Миру має зайняти десять місяців. Однак насправді через брак фінансування роботи можуть розтягнутися на кілька років. Адже цього року на Набережну з міського бюджету було виділено лише 500 тис. грн. Їх планують використати на освітлення скверу.

Анатолій Матвійчук, головний інженер міського УКБ:

— Спочатку потрібно було виготовити проект, тому все так затягнулося. Адже сквер на вулиці Набережній — дуже старий. Потрібно було багато переплановувати. Лише невеличкий приклад: зараз усі сходи мають бути з пандусами, а колись цього не передбачалося. Навіть після того, як управління ЖКГ виготовило проект, його було потрібно ще корегувати. Бо подорожчали усі матеріали. Загалом було враховано те, що міська рада не зможе одразу виділити необхідні 20 мільйонів гривень. Тому проект розроблено так, щоб реконструкція могла відбуватись окремими частинами. Цього року за кошти, які є, буде влаштовано загальну систему освітлення.

Загалом у сквері передбачено дитячі майданчики з тренажерами, має бути споруджено перший майданчик для дітей з особливими потребами. Буде багато місць для прогулянок та майданчик для вигулу собак. Все знищене асфальтне мощення буде замінено на «кісточку». Центральну алею перебудують, вона матиме ромбоподібну форму. Всюди будуть місця для відпочинку з лавочками та накриттями, а в центрі алеї знаходитиметься кована вежа, яка нагадуватиме герб Рівного.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також