Начальник Львівської ОВА вручив орден солдату з Рівненщини, який повернувся з полону

1330 0

Ми у соцмережах:

Начальник Львівської ОВА вручив орден солдату з Рівненщини, який повернувся з полону

Дмитро Полов’ян з Квасилова став на захист рідної землі у березні 2022 року. Отримав поранення, потрапив полон та дивом вижив. Зараз проходить реабілітацію.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагородили солдата Дмитра Полов’яна.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Високу державну нагороду вручив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

- Під час нашої розмови Дмитро сказав, що зробив те, що мав би зробити кожен. Це позиція людини, яка любить свою рідну землю, тому свідомо стала на її захист. Бої, поранення, російський полон та нарешті – повернення додому й реабілітація. Це складний шлях, який не кожному вистачає сил пройти з гідністю. Радий, що, попри все, Дмитро поступово адаптується, робить надзусилля, аби швидше стати на ноги. Велика честь для мене вручити захисникові нагороду від президента. Велика шана та вдячність батькам за виховання. А Дмитру – якнайшвидшого одужання! – наголосив очільник Львівщини.

Що відомо про Дмитра Полов’яна:

Хлопець народився 1997 року в смт. Квасилів, що на Рівненщині. За освітою слюсар з ремонту рухомого складу. Працював на залізниці. Паралельно займався громадською діяльністю. На захист територіальної цілісності України став у березні торік. У липні Дмитро отримав важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини з порушенням внутрішніх органів, хребта, нижніх кінцівок. У такому важкому стані кілька місяців перебував у російському полоні.

У жовтні 2022 року Дмитра у важкому стані разом з іншими 19 військовослужбовцями повернули з полону. Відтоді триває його реабілітація. Спершу лікування він проходив у Запоріжжі, звідки військового перевели до одного з медзакладів Львівської області. Зараз хлопець на фінальному етапі лікування, потроху починає заново ходити, повідомляє Львівська ОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також