Начальник обласного управління освіти на Рівненщині розповів, як батьки можуть нашкодити власній дитині

1800 0

Ми у соцмережах:

Інклюзивний центр у Сарнах. Фото - зі сторінки голови Рівненської ОДА у Facebook

Григорій Таргонський, начальник обласного управління освіти, закликає батьків, які помічають, зо їхні діти мають певні проблеми з розвитком, звертатися одразу до фахівців і не боятися того, що дитина ходитиме в інклюзивно-ресурсний центр.

Пан Таргонський розповів на своїй сторінці у Facebook про запитання, яке почув недавно.

 «Моїй дитині два рочки, є певні підозри щодо її розвитку. Мені порадили звернутися в інклюзивно-ресурсний центр, але я боюсь, що в майбутньому це може зашкодити», - описав п.Таргонський звернення і одразу відповів:

«Зашкодити може якраз невчасне звернення до фахівців! Саме раннє виявлення вад у розвитку допоможе дитині своєчасно забезпечити надання якісних корекційно-розвиткових послуг. Якраз інклюзивно-ресурсні центри і є установами, що утворюються з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу. Висновок: звернення в ІРЦ жодним чином не нашкодить вашій дитині»!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також