Начальника митниці засудили «за відро бензину»

1395 0

Ми у соцмережах:

Олег Вавровський

Рівненський міський суд визнав, що колишній начальник Рівненської митниці ДФС Олег Вавровський використовував службове становище у власних цілях, та призначив покарання — обмеження волі на один рік із забороною обіймати керівні посади.

Судова справа стосується позову Рівненської обласної прокуратури ще з 2016 року. У ній йдеться про те, що очільник митниці Олег Вавровський двічі незаконно їздив до Києва та назад службовим автомобілем «Шкода Октавія А5», витративши 61,3 літра пального, яке купували за державний кошт.

Олег Вавровський, звільнений начальник митниці:

— Мене хочуть засудити за відро бензину. Уся ця справа проти мене — сфабрикована. Її почали «шити» у 2016 році, коли незаконно звільнили з посади начальника митиці. Справді, я їздив до Києва на виклик голови Державної фіскальної служби України. Під час судового розгляду це підтвердив і мій водій. Цю справу постійно переносили, тому й усе тягнулося так довго. Відомо, що уже було підготовлено виправдальне рішення, але в останній момент суддя його змінив. Можна лише здогадуватись, чому це сталося. Думаю, апеляція усе скасує.

Додамо, що торік Верховний суд зобов’язав поновити Олега Вавровського на посаді керівника Рівненської митниці ДФС. Зараз на це рішення подано апеляцію. Тому наразі в.о. начальника Рівненської митниці є Іван Іванов, який розповів:

— Згідно з рішенням Верховного суду, Олег Вавровський поновлений на роботі. Однак у той же час і відсторонений на час судів. Якщо справді є рішення, що Вавровський використовував своє службове становище, то це може вплинути на його подальшу кар’єру на митниці. Проте ще потрібно буде почекати рішення апеляційної інстанції.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також