Начальники пишуть скарги один на одного

2318 0

Ми у соцмережах:

Геннадій Шевченко

В Україні вже кілька років як немає СЕС. Офіційно служба тепер називається обласний лабораторний центр МОЗ і, попри скорочення штатів і функцій, залишається досить впливовою та прибутковою. Тож не дивно, що між колишнім керівником — Геннадієм Шевченком та нинішнім — Романом Сафоновим уже кілька років триває конфлікт, який нещодавно перейшов на новий рівень — написання скарг.

У 2014-2015 роках керував щойно створеним лабораторним центром Геннадій Шевченко, багаторічний головний лікар СЕС. У 2015 році столичне керівництво центру п. Шевченка звільнило. Але він, тоді вже 66-річний, став обласним депутатом і почав поновлюватися на посаді. До речі, живе п. Шевченко неподалік — у великому будинку на вулиці Котляревського, який збудував, працюючи на державних посадах.

Суд вже поновлював Геннадія Шевченка на посаді двічі, а заодно зобов’язував виплатити йому понад 200 тис. грн. за «вимушений прогул». Останнє рішення суду було ще у березні 2017 року, проте київські посадовці його так і не виконали: документи про поновлення не підписано, а отже, немає як ні звільнити п. Шевченка ще раз, ні призначити нового керівника центру. Втім, лабораторний центр і так у стадії чергової реорганізації.

Роман Сафонов

Виконує обов’язки директора центру з 2016-го Роман Сафонов, який і доти працював на керівних посадах СЕС. Останні кілька років пан Сафонов активно судиться з Геннадієм Шевченком. Так, в.о. директора подав до суду на п. Шевченка, звинувативши його у заподіянні матеріальної шкоди лабораторному центру. Наприкінці 2014-го Геннадій Шевченко виплатив працівникам другу матеріальну допомогу, витративши з бюджету (разом з податками) 426 тис. грн. Позов Дубровицький районний суд задовольнив і у рішенні зобов’язав п. Шевченка сплатити центру матеріальну шкоду. Щоправда, не майже півмільйона гривень, а лише 4,6 тис. грн. — середньомісячний заробіток.

Натомість пан Шевченко розіслав скарги у 12 контролюючих органів, зокрема, Держаудитслужбу, поліцію та прокуратуру, з вимогою перевірити діяльність Романа Сафонова. За словами Геннадія Шевченка, він вказав на щонайменше 16 порушень законодавства зі сторони п. Сафонова на загальну суму у мільйон гривень. Зокрема, переконує, що Роман Сафонов незаконно звільнив головну бухгалтерку центру. А оскільки та поновилася на посаді й отримала компенсацію за «вимушений прогул», п.Шевченко наполягає, що п. Сафонов має з власної кишені повернути понад 100 тис. грн. до бюджету.

Свою позицію Геннадій Шевченко пояснює тим, що проти, аби на посаді працював Роман Сафонов, який, за його словами, тисне на колектив. У свою чергу, Роман Сафонов пообіцяв, що попросить аудиторів про перевірку своєї діяльності.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також