Над Києвом могли збити гіперзвукову ракету, що є великим успіхом (ФОТО)

557 0

Ми у соцмережах:

Над Києвом могли збити гіперзвукову ракету, що є великим успіхом (ФОТО)

Вночі 4 травня Росія намагалася вразити українську столицю ракетою.

Як повідомляє Defense Express, вони змогли отримати фото уламків ракети, яку було збито о 02:40.

На одному з фото - носовий обтічник, який максимально схожий з тим, який використовується саме у ракеті Х-47 «Кинжал» зі складною формою різких переходів діаметра.

Альтернатива у вигляді Х-22 має іншу носову частину, з овальними переходами. Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється й від балістичної ракети ОТРК «Искандер», який «товстіший».


На уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, який необхідний для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості.

А також вказує на те, що перехоплення було доволі ефективним зі знищенням бойової частини ще у повітрі. З цим й пов'язаний потужний вибух, який чули кияни уночі 4 травня.

Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями – комплекси «Patriot», й вочевидь, успішно їх використала.

При цьому на розробку такої «гіперзвукової» зброї, як «Кинжал» та «Циркон» рашисти влили астрономічні кошти й заявляли, що він може подолати не тільки наявні засоби протиракетної оборони, але й перспективні. Водночас у реальності він перехоплюється розробленим у 90-х роках «Patriot» PAC-3.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також