Над підземним переходом на Ювілейному буде світлофор з «кнопкою»

889 0

Ми у соцмережах:

Над підземним переходом на Ювілейному буде світлофор з «кнопкою»

Рівняни просять міську владу нарешті взятися за підземний пішохідний перехід, що на Ювілейному на вулиці Соборній. Нарікають, що в темряві в ямах там можна й ноги поламати, а ще періодично натикаються на розкидане сміття. Найгірше ж, що альтернативи підземці поки немає. «Зебри» розташовані поодаль, зате по обидва боки біля переходу — зупинка громадському транспорту. Тож пішоходи часто щодуху біжать до маршрутки чи тролейбуса через дорогу, ризикуючи потрапити під колеса. То зроблять там ремонт чи ні?

Рівнянка Ольга Мельничук уже про це подала петицію міському голові Рівного, вказавши, що цей перехід небезпечний, бо сходи в ньому пошкоджені, й не тільки:

— А спуск по сходах завершується величезними ямами, наповненими сміттям і склом, що в темну пору доби може стати причиною травм жителів мікрорайону, які користуватимуться переходом. Також сам перехід став «безкоштовним туалетом» і місцем усамітнення для наркоманів, які залишають там сміття, зокрема шприци, якими можна поранитись. При цьому найближчі наземні переходи знаходяться на відносно великій відстані й через наявність зупинок по обидві сторони вищевказаного підземного переходу громадяни часто перетинають проїжджу частину поза переходом, що може провокувати аварійні ситуації. Це питання піднімалося в петиції номер 407, у відповіді на яку від 21.08.2019 вказано, що бюджетом не було передбачено кошти в поточному році для проведення благоустрою в цьому переході, але невже за більш ніж три роки коштів так не знайшлося?

Руслан Гудима, директор міського департаменту інфраструктури та благоустрою:

— Утримувати підземні переходи в наш час — розкіш для міського бюджету. Але в міру можливостей зробимо поточний ремонт. Ремонтні роботи уже розпочато, ям не буде. Але чогось глобального поки очікувати не варто. Втім, навести лад плани є. Мені підготують актуальну інформацію щодо стану усіх підземних переходів міста. Будемо бачити, що саме і де можна зробити. А в тому місці можна буде обладнати наземний перехід, щоб на світлофорі була кнопка «на вимогу» — за потреби людина її натисне і спокійно перейде дорогу. Та щоб втілити це в життя, потрібно дочекатися, щоб нам дозволили капітальні ремонти. Сподіваємося на позитивні зрушення в цьому році.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також