В Японії винайшли алкогольний суп швидкого приготування
Японська компанія з виробництва продуктів харчування і напоїв Mitsubishi Shokuhin сподівається, що її новинка зігріє в холодну пору і підніме настрій споживачам під час пандемії.
У рекламі, яка пропонує новинку, зазначається, що цей суп "ідеальний для зими, тому що його секретний інгредієнт - алкоголь", пише Sora News.
До складу нового японського супу Nihonshu no Dashiwari входить саке і традиційний бульйон дасі, який готують з ламінарії, скумбрії та соєвого соусу. Незважаючи на концентровані морські інгредієнти, дасі не має рибного смаку.
Цей компонент часто використовують у приготуванні супів з локшиною удон і соба, а також тушкованих страв з оденом. Співвідношення між інгредієнтами - один до трьох.
Смак продукту м'який: в ньому є солодкі, солоні й терпкі ноти.
Алкосупчик продається в стаканчику. Його потрібно вживати гарячим, попередньо розігрівши в мікрохвильовці.
Виробники зазначають, що при високій температурі алкоголь не випарується: навіть після нагрівання саке зберігає 4% вмісту алкоголю. Тому виробники не рекомендують Nihonshu no Dashiwari перед робочим днем ??або в обідню перерву.
Коштує такий зігріваючий супчик 198 єн (53 грн).