Наглядач колонії на Рівненщині брав хабар за вироби в’язнів

1367 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Посадовець Городищенської виправної колонії, що на Рівненщині, незаконно продавав буржуйки, шахи й нарди, які виготовили в'язні.

 Йдеться про помічника керівника виправної колонії, якого суд відсторонив від роботи, повідомляє Zaxid.net.

Він діяв у змові та вимагав гроші за необлікований продаж продукції, які виготовляли засуджені.

Під час допиту свідок розповів, що його знайомий попросив домовитися за купівлю настільних ігор та буржуйок. Чоловік хотів продавати товар в інтернеті.

Свідок зустрівся з помічником керівника Городищенської колонії та зрозумів, що той вимагає хабар за виготовлення буржуйок у найкоротші терміни.

Посадовець зазначив, що вартість однієї пічки становить 7,4 тис. грн.

Придбати планували 50 буржуйок, відтак загальна сума становила 370 тис. грн. Посадовець сказав, що в'язні можуть зробити все швидше, якщо він отримає 25 тис. грн. Наступного дня заступнику керівника колонії перерахували гроші на картку.

Водночас помічник керівника колонії, який вже отримав 25 тис. грн хабара, повідомив свідкові, що засуджені виготовлятимуть буржуйки без укладання договорів.

Він сказав, що за 30 буржуйок потрібно заплатити 174 тис. грн. Першу частину грошей, розміром 60 тис. грн, посадовець отримав 4 січня 2024 року, а другу, 114 тис. грн, 29 січня. Одразу після отримання грошей посадовця затримали.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також