Нагороди — найкращим

1505 0

Ми у соцмережах:

Нагороди — найкращим

Підбито підсумки відбору лауреатів професійних премій Business Olimp Awards за результатами 2011 року. У номінації «Видання регіону в 2011 році» премією «Український Національний Олімп» нагороджена газета «Рівне вечірнє».

Кому дають нагороди Премії «Український Національний Олімп», «Український Фінансовий Олімп», «Український Будівельний Олімп», «Український Торговий Олімп», «Український Юридичний Олімп», «Український Продовольчий Олімп», «Український Транспортний Олімп» були засновані в період 2005-2007 рр. в Києві за ініціативою професійних асоціацій. Основним своїм завданням організатори вважають відбір і заохочення кращих компаній української економіки, які протягом року домоглися вагомих успіхів, стали творцями інновацій, нових продуктів або програм. Зараз відбір лауреатів здійснюється в шести галузях — фінансової, торговельної, продовольчої, будівельної, юридичної, транспортної. За підсумками року ось вже протягом семи років проводиться церемонія нагородження лауреатів Business Olimp Awards. Проводиться цей святковий захід в таких відомих залах Києва, як Український Дім, Колонна зала Київської мерії, Прем’єр-палас, Малий Маріїнський палац і фінансується спонсорами. У цьому році головним спонсором урочистої церемонії нагородження професійними преміями стала компанія Instaforex. Методика відбору враховує специфіку кожної галузі і складається з двох етапів.

Як обирають найкращих Відбір на звання лауреата професійних премій побудований таким чином, щоб знайти ті компанії, які змогли чимось відзначитися у своїй професійній діяльності, користуються повагою колег по цеху, показують гарну динаміку розвитку. Премією «Український Національний Олімп» передбачено також персональні номінації, в яких заохочують людей, які зробили вагомий внесок у розвиток української економіки. Серед нагороджених такі відомі особистості, як Володимир Стельмах, Раїса Богатирьова, Віра Ульянченко, Борис Тимонькін, Владислав Ващук, Дмитро Мельничук. При цьому кількісні показники (обсяги активів, кількість філій та працівників тощо) не є визначальними. Компанії оцінюються з допомогою якісних індикаторів, в основному, різних співвідношень балансових показників, аналізу діяльності компанії на ринку (оцінюється клієнтська база, продуктовий ряд, якість обслуговування) та її ділової репутації. Відбір гідних преміювання підприємств відбувається наступним чином. Спочатку робиться запит у міські та обласні адміністрації, а також професійні асоціації з пропозицією надати списки найкращих підприємств і компаній. Потім рекомендованим до участі у відборі компаніям надають анкети-опитувальники. На підставі заповнених анкет формується обгрунтування до нагородження (аналітичний висновок щодо кожної компанії-претендента), яке і виноситься на розгляд Експертної Ради премій. У ньому вказується і обгрунтовується номінація, на яку висувається компанія. Пакет таких висновків передається в Експертну Раду, яка або затверджує, або відкидає запропоновані кандидатури. До Експертної Ради премій входять професіонали, добре відомі в ділових колах країни і знають фінансовий, будівельний, торговельний, продовольчий, транспортний ринки, але не беруть безпосередньої участі у підприємницькій діяльності. Це, в основному, наукові діячі, незалежні експерти та керівники професійних асоціацій, таких як Асоціація міжнародних експедиторів України, Асоціація українських автовиробників, Асоціація франчайзингу, Всеукраїнська асоціація лізингу, Українська асоціація меблевиків, Союз юристів України, Спілки молочних підприємств України та багато інших. Щорічно Експертна Рада премій поповнюється новими членами. Цього року, наприклад, до нього увійшли такі відомі фінансисти, як Ерік Найман, автор багатьох книг з фінансової справи, і Олександр Охріменко, керівник «Українського аналітичного центру».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також