Нагороджені посмертно: двох мужніх воїнів з Рівненщини відзначив Зеленський

1094 0

Ми у соцмережах:

фото - Гощанська селищна рада

Орден та медаль вручили їхнім близьким.

Павло Карпюк та Вадим Грищенко з Гощанської громади полягли в боях за Україну. За свій подвиг обох захисників відзначили державними нагородами, які за них отримали рідні - матір Зоя Карпюк та удова Ірина Грищенко. Передати нагороди 
приїхали селищний голова Микола Панчук та підполковник Мирослав Садовнік.
 
Про це розповіли у Гощанській селищній раді:
 
- Згідно з Указами президента України Володимира Зеленського за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено старшого солдата Павла Карпюка, медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно) - старшого солдата Вадима Грищенко.
 
Торік 26 червня Павлові виповнилося всього 27 років. За три дні до Дня народження Павло отримав тяжкі поранення під час ракетного обстрілу міста Бахмут Донецької області. Через дев’ять днів після 27-ліття Гощанська громада отримала сумну звіску про смерть Героя.
 
Вадиму Грищенко було 39, коли ворожа куля обірвала його життя. Старший солдат 3-го парашутно-десантного батальйону загинув 25 жовтня в районі села Новосадове Донецької області. Боронити територіальну цілісність та незалежність України Вадим пішов по мобілізації у липні 2022 року. Певний час проходив військові навчання у Великобританії.
 
Наші земляки поклали свої життя за свободу та незалежність України. Пам'ять про них вічно житиме в наших серцях.
Вічна пам'ять, вічна слава Героям!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також