Нагороджено переможців конкурсу «Ми з України!»

883 0

Ми у соцмережах:

Нагороджено переможців конкурсу «Ми з України!»

Визначено переможців творчого конкурсу Рівненської АЕС «Ми з України!». До заходу долучилися 45 юних митців з числа школярів Вараської територіальної громади.

У конкурсі були представлені роботи учнів навчальних закладів управління освіти міста Вараш, вихованців гуртків Палацу культури РАЕС та підліткового клубу «Бригантина». Автори змагалися у двох номінаціях: образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, короткометражне відео.

Конкурсна комісія відібрала 12 переможних робіт у двох вікових категоріях. Як зазначила член журі — художник цеху господарського обслуговування, складність цьогорічного конкурсу полягала в онлайн-форматі участі, кращі роботи обирали, враховуючи техніку виконання, оригінальність та композицію, креативність. Попри воєнний стан кольорова гама творів залишилася позитивною, з вірою у ЗСУ та перемогу України. Усі члени журі відзначили багатогранність висвітлення тематики конкурсу.

У підсумку серед молодшої вікової групи в номінації «образотворче мистецтво» (живопис, малюнок, графіка) перше місце посіла семикласниця Вараського ліцею № 3 Валерія Ніколаєва, а в номінації «декоративно-прикладне мистецтво, анімація, короткометражне відео, цифровий малюнок» переможною стала робота третьокласниці Вараського ліцею № 4 Анастасії Фартушної. Серед старшої вікової групи у номінації «образотворче мистецтво» перемогла дев’ятикласниця Вараського ліцею № 1 Валерія Пашко, а в номінації «декоративно-прикладне мистецтво, анімація, короткометражне відео, цифровий малюнок» перемогу здобула робота десятикласниці Вараського ліцею № 5 Діани Федіни.

Нагородження призерів та учасників конкурсу творчості РАЕС відбулося в інформаційному центрі РАЕС. Власники усіх призових місць отримали грамоти, грошові винагороди та сувеніри від Рівненської АЕС. Окрім того, конкурсна комісія відзначила і 16 робіт для заохочення грамотами та грошовими преміями. Кращі роботи візьмуть участь у фінальному етапі національного творчого конкурсу «Енергоатом Junior».

Конкурсна комісія відзначила й керівників творчих гуртків та клубів, вчителів образотворчого мистецтва — кураторів дітей. За активну співпрацю та сприяння у проведенні конкурсу грошовими преміями та грамотами нагороджено Оксану Пашко, Оксану Кльок, Романа Москвича, Людмилу Катюху та Любов Тихонову.

— Творчі конкурси Рівненської АЕС проводяться щороку, але цієї весни тематика конкурсу не обмежилася атомно-енергетичним спрямуванням і стала ширшою для залучення якомога більшої кількості дітей. Своєю участю у мистецькому конкурсі креативна учнівська молодь змогла висловити свої почуття та підтримку Україні, — підсумувала член журі — начальник пресцентру РАЕС.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондентка пресцентру РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також