Наказував бомбити пологовий будинок і драмтеатр: названо ім'я генерала РФ, який керує облогою Маріуполя

2742 0

Ми у соцмережах:

Наказував бомбити пологовий будинок і драмтеатр: названо ім'я генерала РФ, який керує облогою Маріуполя

Облогою українського Маріуполя, який зазнав колосальних руйнувань через російське вторгнення, керує генерал-полковник путінської армії Михайло Мізинцев. Саме він віддавав накази бомбити пологовий будинок та драмтеатр у місті, де ховалися тисячі мирних жителів.

Ім'я одного з головних російських окупантів назвав радник глави українського МВС Антон Геращенко у Telegram. Він зазначив, що це стане в нагоді для Міжнародного суду в Гаазі й трибуналу.

59-річний воєначальник Мізинцев – улюбленець глави країни-агресора РФ Володимира Путіна. У минулому він керував операцією в Сирії.
З грудня 2014 року топоккупант був начальником національного центру управління обороною РФ. До генерал-полковника його підвищили 2017-го.

- Це він віддавав накази бомбити пологовий будинок, дитячу лікарню, драмтеатр, будинки мирних жителів. Це він знищує Маріуполь, як раніше знищував сирійські міста", – наголосив Геращенко.

Довідка "OBOZREVATEL": Михайло Мізинцев народився 10 вересня 1962 року в селі Аверинській Сямженського району Вологодської області РФ. У 1980 році закінчив Калінінське суворовське військове училище, у 1980-1984 рр. проходив навчання в Київському вищому загальновійськовому командному училищі. Після закінчення, до 1989-го був командиром розвідувального взводу, розвідувальної роти танкового полку танкової дивізії у групі радянських військ у Німеччині тощо.
У серпні 2012-го призначений начальником Центрального командного пункту Генерального штабу ЗС РФ. Після створення наццентру управління обороною Росії у грудні 2014 року є його начальником.
Під час спецоперації в Сирії Мізинцев керував міжвідомчим координаційним штабом РФ "із повернення біженців на територію Сирійської Арабської Республіки".

Зауважимо, що в Маріуполі склалася гуманітарна катастрофа – окупанти влаштували геноцид українців і знищили місто. За неофіційними оцінками, загиблими можуть бути десятки тисяч мирних мешканців і військових.
Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти запропонували владі міста здатися і перейти на їхній бік. За його словами, таке рішення у міськраді ніколи не ухвалять.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також