Написала Порошенку, щоб дав кімнату в гуртожитку

1525 0

Ми у соцмережах:

Написала Порошенку, щоб дав кімнату в гуртожитку

Чи не щоранку рівнянка Антоніна Демчук обходить міських чиновників та правоохоронців, добиваючись, щоб їй дозволили приватизувати кімнату в гуртожитку на вул. Відінській, 10. Але їй щоразу відмовляють. І так уже триває понад 10 років. Цього тижня пенсіонерка написала Петру Порошенку, сподіваючись, що хоч президент вплине на власника гуртожитку.

Антонина Демчук

Антоніна Демчук
Антоніна Демчук, мешканка Відінської,10:
— Маю тут маленьку кімнату, в якій мешкаю з 2005 року. Мене переселили сюди з гуртожитку автотранспортного технікуму, бо їм не було вже де селити своїх студентів. А це гуртожиток "Житлобуду-В", та кому він належить нині насправді важко сказати. Кажуть, що власник — один з колишніх голів ОДА. Звісно, умови тут не найкращі — на 16 кімнат на поверсі маємо лише два умивальники й одну кухню з двома плитами. Та розумію, що іншого житла мені ніхто не дасть. Мене вже намагалися виселити звідси — Рівненський міський суд постановив, що я мешкаю тут законно, але власник гуртожитку подав на апеляцію і 2012-го до мене приходили з виконавчої служби — хотіли вибивати двері, а я стала поперек із сокирою! Тоді син привіз юриста, і ми написали заяву у Вищий спеціалізований суд, який визнав мою правоту і заборонив викидати мене звідси. Отак і живу: вигнати по закону уже не можуть, але й приватизувати кімнату не дають. Якби змогла приватизувати цю кімнату, то залишила б її у спадок сину, який нині тулиться зі своєю дружиною і дітьми на орендованій квартирі. Взяти мене до себе вони не можуть, бо й так тісно, а грошей навіть на їжу бракує. Відписки чиновників усіх рівнів, від міського голови до Адміністрації президента, уже просто колекціоную. Кілька років поспіль їздила до Києва, була й у приймальні колишнього спікера Турчинова, і в Генпрокуратурі. Нещодавно ходила до голови Рівненської облради Михайла Кириллова, він лише головою покивав. А нового голову облдержадміністрації Віталія Чугуннікова взагалі не можу зловити на місці. Тому й написала Порошенку — може, хоч він зглянеться над пенсіонеркою?
Торік мешканцям гуртожитку запропонували викупити свої кімнати за ціною 8-10 тисяч доларів. Частина з них так і зробила, а от кільком десяткам сімей взяти гроші на викуп ніде. Вони кілька разів зі скандалом приходили на сесії міськради, однак результатів це не дало. Віддавати гуртожиток задарма власник не хоче. Тож міська влада пообіцяла продати з аукціону частину будівлі на вул. Князя Володимира, 112-А, щоб за одержані кошти придбати рівнянам частину кімнат. Однак Антоніна Демчук сумнівається, що це врятує мешканців гуртожитку — на всіх грошей все одно не вистачило б.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також