Американські нефрологи стверджують, що напівфабрикати, фаст-фуд і копченина, в якій є добавки, що містять фосфор, провокують захворювання нирок.
Американські нефрологи стверджують, що напівфабрикати, фаст-фуд і копченина, в якій є добавки, що містять фосфор, провокують захворювання нирок. У ці харчові продукти виробники часто додають фосфати, щоб надати їм привабливішого вигляду і збільшити термін зберігання. За словами фахівців, надлишок таких продуктів у раціоні призводить до того, що нирки не справляються з надлишками фосфору і їхня робота порушується. Особливо небезпечний надлишок фосфору для тих, у кого захворювання нирок вже почалося з якої-небудь іншої причини. Учені відзначають, що кількість фосфору в продуктах рідко вказується точно на етикетках, і тому люди не знають, скільки цієї речовини вони споживають.