Махінації із землею: нардеп розповідає про «цікаві» ініціативи рівненських чиновників

2123 0

Ми у соцмережах:

Махінації із землею: нардеп розповідає про «цікаві» ініціативи рівненських чиновників

Сьогодні вранці нардеп Роман Іванісов розповів своїм читачам у Фейсбуці про чергові «цікаві» ініціативи Головного управління Держгеокадастру в Рівненській області, які його вразили.

- 1 листопада до мене звернулися представники ГО «Всеукраїнське ветеранське об’єднання «Київська Русь» з проханням втрутитися в ситуацію, яка склалася у с.Вельбівне Острозького району Рівненської області.

Як стверджують громадські активісти, за повною згодою рівненського Держгеокадастру та за сприяння голови сільради 25-тьом невідомим особам було виділено 50 га землі місцевого пасовища (по 2 га на кожну особу).

Вже за два місяці «підставні особи» отримали відповідні дозволи, а право власності зареєстрували одним пакетом. Після цього усі 50 га було передано на користь ТОВ «Дельта геологія» та об’єднані в одну ділянку. Під час об’єднання земель ГУ Держгеокадастру в Рівненській області швиденько змінює цільове призначення з «земель с/г призначення» на «для ведення особистого селянського господарства» і одразу, аби приховати зміни в цільовому призначенні, розділяє ділянку в 50 га на дві: розміром 35,09 га та 14,01 га.

Зараз ці землі не обробляються, але селяни втратили луг для випасу домашньої худоби.

Але є але! Виділені земельні ділянки «дивним чином» співпадають з територією Вельбівненського родовища №3, балансові запаси піску якого перевищують 1,6 млн м3.

Саме на цій території три роки тому ТОВ «Острозький піщаний кар’єр» незаконно провело геологічну розвідку цих земельних ділянок. І саме це товариство є орендарем у ТОВ «Дельта геологія» ділянки у 35,09 га та планує здійснювати без отримання необхідних дозвільних документів незаконний видобуток піску.

Інформація про те, що дії голови Вельбівненської сільради з приводу виділення земельних ділянок є неправомірними, підтверджується також колишніми депутатами сільської ради, які стверджують, що не розглядали це питання та не підписували жодних рішень.

Вже направив депутатські звернення на в.о. Голови Держгеокадастру, Генерального прокурора та голову Національної поліції. Чекаю від високопосадовців грунтовних відповідей і належної реакції на цей черговий кричущий випадок на Рівненщині.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також