Нардеп Сергій Литвиненко подякував поліцейським, бо спрацювали у Березному професійно

1243 0

Ми у соцмережах:

Нардеп Сергій Литвиненко подякував поліцейським, бо спрацювали у Березному професійно

Прокоментував сутичку у Березному нардеп на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, що поліцейські затримали 15 осіб, причетних до хуліганських дій у Березному,. та вилучили п’ять транспортних засобів. Їх доставили до місцевого відділення поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу - начальнику управління патрульної поліції Рівненщини Сергію Мерчуку - за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України.

Сергій Литвиненко заявив, що вимагатиме покарання радикалів.
.

- Сьогодні стався безпрецедентний за своїм цинізмом і брехливістю випадок: радикали вчинили грубу провокацію біля моєї приймальні в Березному. Вони заявляли, що хочуть обговорити мою заяву, котру я зробив на прес-пойнті у Верховній Раді стосовно того, що ми, як політики, народні депутати, повинні робити якісь конкретні кроки, щоб повернути Донбас – наших людей і наші території. Я сказав про те, що для поновлення миру треба щось робити, а не сидіти, склавши руки.
Я заявляю, що мої слова були повністю перекручені і використані радикалами для чергових провокацій та власного піару. Також я заявляю, що жодного стосунку до політики та до відновлення миру такі радикальні акції не мають. Я стверджую, що ніякого діалогу вони не хотіли. Коли прес-секретар вийшла до радикалів і запросила їх до приймальні депутата, ті відмовилися. Коли я вийшов з приймальні і запитав, про що вони хочуть зі мною поговорити, то у відповідь полетіло каміння. Так радикали готуються до діалогу та мирної акції, про яку вони говорили – приходять з камінням, з коробками курячих яєць та зброєю. Це не радикалізм. Це банальний кримінал. І ні для кого не є секретом, що радикали працюють на замовлення. Хочу застерегти політиків, котрі користуються послугами екстермістів-радикалів: завтра вони легко повернуть свою зброю проти вас.
Судячи з усього, ці, вороже налаштовані молодики, були озброєні. Щойно я від’їхав від офісу, як полетіли яйця, каміння, почали лунати постріли. Вони стрибали на мою машину, били по склу палками, жбурляли каміння та яйця. Зі сторони радикалів в бік поліції полетів вибуховий пакет, внаслідок чого поліцейський отримав контузію.
Я хочу подякувати поліцейським, вони спрацювали професійно. Ще хочу подякувати громадському рухову «Патріоти – за життя», котрі випадково виявилися поряд і підтримали мене, виступивши проти агресивно налаштованих радикалів.
Ми й надалі будемо загравати з радикалами? Будемо робити вигляд, що нічого не сталося? Сьогодні вони напали на народного депутата. А що вони собі дозволять завтра?!? Така безкарність породжує вседозволеність.
Держава - поліція, прокуратура, ДБР та СБУ - повинні жорстко прореагувати. Якщо ми сьогодні не зупинимо цю нечисть, завтра втратимо країну.

Я звернуся до правоохоронних органів і вимагатиму, щоб всі кримінальні радикали були покарані. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також