Нардеп від Рівного ініціював збільшення ліміту на безподаткове пересилання міжнародних посилок до 150 євро

709 0

Ми у соцмережах:

Нардеп від Рівного ініціював збільшення ліміту на безподаткове пересилання міжнародних посилок до 150 євро

Рівненський нардеп від «Слуги Народу» Олександр Ковальчук хоче повернути ліміт на безподаткове пересилання міжнародних поштових та експрес-відправлень до України з-за кордону зі 100 до 150 євро.

Він став співавтором відповідного законопроєкту №4278 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях)», який нещодавно зареєстрували у Верховній Раді.

До 1 липня 2019 року усі товари, які українці замовляли з-за кордону, вартістю до 150 євро, можна було отримувати без оформлення податків. Але народні депутати минулого скликання знизили ліміт вартості посилки до 100 євро. І на всі дорожчі за цю суму відправлення встановили податок — 20% ПДВ і 10% мито.

За словами Олександра Ковальчука, зменшення ліміту до 100 євро є неефективним, бо призвело до скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників та активізації «сірих» схем ввезення товарів через кордон.

Крім того, зросла тривалість процесу оброблення міжнародних поштових відправлень. Наприклад, тільки до одного з чотирьох місць міжнародного поштового обміну «Укрпошти» у Києві щодня в середньому надходить 50 тисяч міжнародних відправлень. Уповільнення процесу обробки імпорту потребує збільшення і площі приміщень для зберігання таких відправлень, і чисельності персоналу для ручної обробки відправлень.

Тому під час підготовки законопроєкту пропозицію щодо підвищення розміру неоподатковуваного ліміту підтримали оператори поштового зв’язку, експрес-перевізники та профільні асоціації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також