Нардепа Віктора Мялика судитимуть за несплату понад 100 мільйонів гривень податків

1696 0

Ми у соцмережах:

Нардепа Віктора Мялика судитимуть за несплату понад 100 мільйонів гривень податків

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на більш ніж 100 млн гривень.

Встановлено, що упродовж 2012-2019 років підозрюваний продавав нерухомість у житлових будинках в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка, що розташовані поряд з Києвом. При цьому він не був зареєстрований фізичною особою–підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не від підприємницької діяльності. Це дозоляло знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%, повідомляє ДБР.

За висновками експертів, дії підозрюваного призвели до ненадходження до держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн гривень.

Згідно з вимогами статті 290 Кримінального процесуального кодексу України підозрюваному і його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано повний доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Фігурант підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків, вчиненому особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 статті  212 Кримінального Кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР.

 Читайтеп також: Підозрюють, що нардеп з Рівненщини не сплатив 97 млн. податків - ЗМІ

Генеральна прокуратура вимагає арештувати майно народного депутата з Рівненщини Віктора Мялика

На майно нардепа з Рівненщини, у якого більше 100 квартир, наклали арешт

Нардеп з Рівненщини став перед ЛГБТ-парадом із плакатом проти геїв та лесбіянок (ФОТО)

Нардеп з Рівненщини задекларував більше сотні квартир


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також