Олена Бобровська: “Дітям все одно під якими лозунгами будують дитсадок у Рівному!”

1270 0

Ми у соцмережах:

Олена Бобровська: “Дітям все одно під якими лозунгами будують дитсадок у Рівному!”

Для завершення дитсадка на вулиці Коновальця у Рівному не вистачає понад 33 мільйони гривень. Якщо фінансування буде — обіцяють завершити його до кінця року. Але, на думку рівнянки Олени Бобровської, дитсадок може стати “дороговартісним довгобудом, бо не вдається налагодити комунікації між містом та областю”, повідомляє Рівне Експрес.

Учора Олена Бобровська опублікувала на Фейсбуку розлогий текст, в якому пояснила ситуацію: "Не вистачає співфінансування, щоб завершити ДНЗ в цьому році, більше того, ми ще можемо втратити значну частину з 60 млн.грн державних коштів через позицію міста. Ціна питання - ще 33 млн. грн. - для завершення робіт".

Як повідомлялось раніше, на дитсадок на Коновальця було передбачено з держбюджету 60 мільйонів гривень. Але на умовах співфінансування — тобто міський і обласний бюджети мали б докласти ще 33 мільйони. Але міська влада погоджується додати лише 7 мільйонів. Цього замало. Тому, застерігає Бобровська, є ризик того, що передбачені для дитсадка 60 мільйонів з держбюджету можуть розподілити між іншими об'єктами, які можуть бути завершені цьогоріч.

«Якби хто спитав, яких зусиль нам коштувало затягнути цей проект в ДФРР, яка то складна процедура... Скільки стратегій змінювали на ходу, залежно від обставин”, - згадує Бобровська.

Рівнянка вважає, що без політичних нюансів тут не обійшлося:

“Схаменіться! Дітям все одно, під якими лозунгами його будують, чи починали при Петру Порошенкові, чи завершать при Володимиру Зеленському, політика тут недоречна!”.

 Бобровська запросила міського голову, представників від фракцій в міській раді на розмову з ініціативною групою батьків дошкільнят та представниками профільного департаменту ОДА, щоб обговорити ситуацію і прийняти рішення.

І сподівається на такий результат:

“Ми всі обєднуємось, забираємо кошти від держави, дофінансовуємо з міста і закриваємо перший в місті недобуд-дитсадок!... Інакше - об'єкт "консервують", техніка виїжджає”.

Зустріч відбудеться в InfоHub, на вул. Словацького, у п'ятницю 9 квітня о 10:00.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також