Нардепка з Рівного може стати спікеркою Верховної Ради

1739 0

Ми у соцмережах:

Яна Зінкевич

Сьогодні народні депутати відправили у відставку спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. На посаду нового голови Верховної Ради висунули п’ять кандидатур: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка.

Голосування за нового спікера парламенту відбудеться завтра, 8 жовтня. Голова депутатської фракції партії "Голос" Ярослав Железняк та позафракційний нардеп Гео Лерос зняли свої кандидатури на посаду спікера.

- Яна Зінкевич. Вона, як лікар, зможе бути не тільки головою парламенту, а й вилікувати деяких народних депутатів від ментальних проблем, – сказав Ярослав Железняк.

Нагадаємо, що Яна Зінкевич - рівнянка, їй 26 років. З 2014 року вона особисто  врятувала понад дві сотніь поранених бійців АТО/ООС на сході України. Заснувала та керувала медичним батальйоном «Госпітальєри». У грудні 2015 року потрапила у ДТП на Дніпропетровщині. Тепер має пожиттєву інвалідність та пересувається на інвалідному візку. На виборах до парламенту в липні 2019-го року Яну було обрано народною депутаткою від партії «Європейська солідарність».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також