Нардепка з Рівного показала, як литовці закривають «стіною» кордон з Білоруссю

1004 0

Ми у соцмережах:

Нардепка з Рівного показала, як литовці закривають «стіною» кордон з Білоруссю

Рівненська нардепа Соломія Бобровська перебуває із робочою поїдкою у Литві.

 У Facebook вона показала, як литовський комітет безпеки і оборони інспектує будівництво захисної стіни на кордоні з Білоруссю. Сітка та колючий дріт мають стримати потік мігрантів з Афганістану.

- Литва виділила 150 мільйонів євро для будівництва стіни на кордоні з Білоруссю. До кінця вересня кордон має бути повністю облаштований. Загальна протяжність кордону з білорусами у них до 700 кілометрів, 500 кілометрів кордону потребує такої інженерної стіни, - говорить Бобровська.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею перебуває кілька тисяч мігрантів з Афганістану, які намагаються прорватися до Європейського Союзу. Європейці звинувачують президента Білорусі Олександра Лукашенка та Росію у нагнітанні кризи. Адже мігрантів до кордону з Польщею супроводжували озброєні білоруські силовики.

У середу, 17 листопада, на Рівненщину приїздив голова поліції України Ігор Клименко через можливу загрозу проникнення мігрантів через кордон з Білоруссю. В силовиків була закрита нарада стосовно протидії можливим викликам. Рівненщина має 218 кілометрів кордону з Білоруссю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також